Nieuws

Ben jij een beunhaas of een vakman?

Vorige week mocht ik op de radio vertellen over beunhazen die een stevig graantje meepikken van de drukte in de bouw. Consumenten denken een vakman in te schakelen en worden getrakteerd op prutswerk. 

16 augustus 2022
1 minuut
Charles Verhoef

Wat is een vakman?

Aan mij werd door de radiomakers de vraag gesteld hoe je nu het verschil tussen een beunhaas en een vakman kunt ontdekken. Een hele begrijpelijke vraag, want dat is niet bepaald makkelijk. Ben je een vakman als je een mooie bus hebt? Een prachtige website? Mooie visitekaartjes? Nee, natuurlijk niet. 

Wat is een beunhaas?

Als je een laag tarief rekent, ben je dan een beunhaas? Helaas ken ik genoeg op en top vakmensen die nog een veel te laag tarief rekenen. En als je snel aan de slag kunt met de klus? Is dat het bewijs dat je een beunhaas bent? Misschien. Maar je zult als vakman maar net tijd hebben vanwege een opdracht die niet doorgaat of is uitgesteld. Dan wil je toch niet bestempeld worden als beunhaas?

Ben jij een vakman?

Ik ben reuze benieuwd hoe jij bewijst dat je een vakman bent. Want de meeste vakmensen zijn niet aangesloten bij een keurmerk. En ze hebben ook geen waslijst met positieve klantbeoordelingen om aan een nieuwe klant te laten zien. Vakdiploma’s hangen ook niet aan de muur.

Moet jij het uitsluitend hebben van mond-op-mond-reclame? Overigens een heel effectieve manier van acquisitie. Laat me weten hoe we de beunhazen de bouw uit krijgen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het imago van de bouw niet langer wordt verpest door dit soort oplichters.  

Mail me!

Charles Verhoef
Voorzitter Zelfstandigen Bouw

charles.verhoef@zelfstandigenbouw.nl

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden