Nieuws

Ben jij een beunhaas of een vakman?

Vorige week mocht ik op de radio vertellen over beunhazen die een stevig graantje meepikken van de drukte in de bouw. Consumenten denken een vakman in te schakelen en worden getrakteerd op prutswerk. 

16 augustus 2022
1 minuut
Charles Verhoef

Wat is een vakman?

Aan mij werd door de radiomakers de vraag gesteld hoe je nu het verschil tussen een beunhaas en een vakman kunt ontdekken. Een hele begrijpelijke vraag, want dat is niet bepaald makkelijk. Ben je een vakman als je een mooie bus hebt? Een prachtige website? Mooie visitekaartjes? Nee, natuurlijk niet. 

Wat is een beunhaas?

Als je een laag tarief rekent, ben je dan een beunhaas? Helaas ken ik genoeg op en top vakmensen die nog een veel te laag tarief rekenen. En als je snel aan de slag kunt met de klus? Is dat het bewijs dat je een beunhaas bent? Misschien. Maar je zult als vakman maar net tijd hebben vanwege een opdracht die niet doorgaat of is uitgesteld. Dan wil je toch niet bestempeld worden als beunhaas?

Ben jij een vakman?

Ik ben reuze benieuwd hoe jij bewijst dat je een vakman bent. Want de meeste vakmensen zijn niet aangesloten bij een keurmerk. En ze hebben ook geen waslijst met positieve klantbeoordelingen om aan een nieuwe klant te laten zien. Vakdiploma’s hangen ook niet aan de muur.

Moet jij het uitsluitend hebben van mond-op-mond-reclame? Overigens een heel effectieve manier van acquisitie. Laat me weten hoe we de beunhazen de bouw uit krijgen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het imago van de bouw niet langer wordt verpest door dit soort oplichters.  

Mail me!

Charles Verhoef
Voorzitter Zelfstandigen Bouw

charles.verhoef@zelfstandigenbouw.nl

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden