Actueel

Voorkom problemen bij prijsstijgingen bouwmaterialen

31 augustus 2021
2 minuten
Rosanna del Rosario

De afgelopen tijd zijn de prijzen van bouwmaterialen flink gestegen door de grote schaarste.

Vaak zit er tijd tussen je offerte, de getekende overeenkomst en de start van je klus.

Communiceer daarom helder over de prijzen en voorkom discussie achteraf over de hoogte van je factuur. Hoe je dat doet lees je in onze tips.

TIPS

  • Neem in de offerte een voorbehoud op dat je bent uitgegaan van een bepaald prijspeil gebaseerd op bijvoorbeeld een prijslijst of offerte van een leverancier.
  • Geef aan dat de prijsstijgingen voor rekening en risico van de opdrachtgever komen. Doe je dat niet, dan is er sprake van een afspraak met een vaste prijs en dan kan de opdrachtgever terecht stellen dat jij het risico van prijsstijgingen loopt.
  • Dat geldt ook in het geval van een meerwerkofferte of werken op regiebasis. Een opdrachtgever hoeft er geen rekening mee te houden dat de prijzen kunnen stijgen.
  • De waarschuwingsplicht ligt bij de vakman.

Voorkom dus discussie over de hoogte van facturen door vooraf duidelijk te zijn in de offerte, overeenkomst of meerwerkofferte.

Meer weten? Bel onze Helpdesk op 0348 – 439 000.


Juridisch probleem? Maak gebruik van de rechtsbijstand bij Zelfstandigen Bouw. Je sluit deze al af voor slechts € 200 per jaar (ex btw). Zo nodig gaan we voor je naar de rechtbank!Meer informatie over Rechtsbijstand Compleet


Gerelateerd

Nieuws
30 november 2023
2 minuten

Koen Dijkstra nieuwe voorzitter Zelfstandigen Bouw: Streven naar inclusiviteit en samenwerking

Als de nieuwe voorzitter van Zelfstandigen Bouw voel ik mij ongelooflijk bevoorrecht. Het is een rol die mij de kans biedt om mijn passie voor vakmanschap en mijn ervaring als zelfstandig schilder te verenigen met mijn toewijding aan de belangen van onze leden. Het is een uitdaging die ik met volle overgave zal aangaan.

Nieuws
23 oktober 2023
6 minuten

Wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden

Zelfstandigen Bouw heeft met verbazing kennis genomen van het Wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden. Verbazing omdat de voorgestelde oplossingsrichtingen voorbij gaan aan het kernprobleem van de wet DBA. Dit wetsvoorstel suggereert dat het probleem gelegen is in een onvoldoende heldere wettelijke definitie van de arbeidsovereenkomst (art. 7:610 BW). De veelvuldige jurisprudentie van de afgelopen decennia hierover geeft daarentegen voldoende helderheid over wanneer sprake is van een arbeidsovereenkomst of niet. Het wetsvoorstel draagt niet bij aan extra verheldering. Integendeel, de voorgestelde criteria als ‘inbedding’ en ‘kernactiviteit’ zullen juist bijdragen aan de roep om meer jurisprudentie.

Column
29 augustus 2023
2 minuten

#VAKSJAAK - Kunstmatige Intelligentie in de Schildersbranche

De schildersbranche heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. We hebben gezien hoe sociale media ons dichter bij elkaar brachten en ons de kans gaven om wereldwijd kennis en inspiratie te delen. Maar nu staan we voor een nieuwe uitdaging: kunstmatige intelligentie (AI) en de impact ervan op onze schildersbranche.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden