Actueel

Voorkom problemen bij prijsstijgingen bouwmaterialen

31 augustus 2021
2 minuten
Rosanna del Rosario

De afgelopen tijd zijn de prijzen van bouwmaterialen flink gestegen door de grote schaarste.

Vaak zit er tijd tussen je offerte, de getekende overeenkomst en de start van je klus.

Communiceer daarom helder over de prijzen en voorkom discussie achteraf over de hoogte van je factuur. Hoe je dat doet lees je in onze tips.

TIPS

  • Neem in de offerte een voorbehoud op dat je bent uitgegaan van een bepaald prijspeil gebaseerd op bijvoorbeeld een prijslijst of offerte van een leverancier.
  • Geef aan dat de prijsstijgingen voor rekening en risico van de opdrachtgever komen. Doe je dat niet, dan is er sprake van een afspraak met een vaste prijs en dan kan de opdrachtgever terecht stellen dat jij het risico van prijsstijgingen loopt.
  • Dat geldt ook in het geval van een meerwerkofferte of werken op regiebasis. Een opdrachtgever hoeft er geen rekening mee te houden dat de prijzen kunnen stijgen.
  • De waarschuwingsplicht ligt bij de vakman.

Voorkom dus discussie over de hoogte van facturen door vooraf duidelijk te zijn in de offerte, overeenkomst of meerwerkofferte.

Meer weten? Bel onze Helpdesk op 0348 – 439 000.


Juridisch probleem? Maak gebruik van de rechtsbijstand bij Zelfstandigen Bouw. Je sluit deze al af voor slechts € 200 per jaar (ex btw). Zo nodig gaan we voor je naar de rechtbank!Meer informatie over Rechtsbijstand Compleet


© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden