Video

Hoe zit het ook alweer met AOV Bouw? Rechtsbijstand, is dat echt nodig?

In deze rubriek vind je video's met de antwoorden op jou vragen. Ook bezoeken we regelmatig één van onze leden voor een interview.

Video
12 juni 2023
5 minuten

Charles' Minuut | Nieuwbouw stort in

Ben jij bang dat je straks werk verliest? Of zie jij ook brood in verduurzaming, innovatie en onderhoud?

Video
6 juni 2023
5 minuten

FAQ | Kan ik tussentijds geld van mijn rekening afhalen?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Kan ik tussentijds geld van mijn rekening afhalen?

Video
25 mei 2023
5 minuten

FAQ | Moet ik na 2 of 5 jaar mijn AOV Bouw-deelname weer verlengen?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Moet ik na 2 of 5 jaar mijn AOV Bouw-deelname weer verlengen?

Video
16 mei 2023
5 minuten

FAQ | Hoe kan ik mijn ongevallenverzekering opzeggen?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Hoe kan ik mijn ongevallenverzekering opzeggen?

Video
4 mei 2023
5 minuten

Charles' Minuut | Bedrijvenregister

Ben jij al eens te grazen genomen door zo'n oplichter? Laat in de comments weten hoe jij daarmee omging!

Video
25 april 2023
5 minuten

FAQ | Welke kosten worden bij Rechtsbijstand Compleet vergoed?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Welke kosten worden bij Rechtsbijstand Compleet vergoed?

Video
20 april 2023
5 minuten

Charles' Minuut | Verplichte AOV

Vind jij de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering ook zo'n gedrocht? Wij Wel!

Video
19 april 2023
5 minuten

Onder de bouwlamp | Paul van Berkel en Erik Kuipers

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met schilders Paul van Berkel en Erik Kuipers. Hoe regelen zij hun bestaan als zelfstandig ondernemers?

Video
17 april 2023
5 minuten

FAQ | Wat valt onder de dekking van de Collectieve Ongevallenverzekering via ZB?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Wat valt onder de dekking van de Collectieve Ongevallenverzekering via ZB?

Video
28 maart 2023
5 minuten

FAQ | Is incassoservice inbegrepen bij Rechtsbijstand van Zelfstandigen Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Is incassoservice inbegrepen bij Rechtsbijstand van Zelfstandigen Bouw?

Video
17 maart 2023
5 minuten

Charles' Minuut | Je kan ook 'nee' zeggen

Is klant ALTIJD koning?

Video
14 maart 2023
5 minuten

FAQ | Wat kost de Collectieve Ongevallenverzekering van Zelfstandigen Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Wat kost de Collectieve Ongevallenverzekering van Zelfstandigen Bouw?

Video
9 maart 2023
5 minuten

Testimonial | Lucas Bes

Leden van Zelfstandigen Bouw delen hun ervaringen. In deze video: Op de werkplaats van meubelmaker Lucas zit een ongeluk in een klein hoekje. Ook voor zijn vriendin en twee bonuskids geeft het vangnet bij Zelfstandigen Bouw een goed gevoel. Heb jij iets geregeld voor als je arbeidsongeschikt raakt?

Video
2 maart 2023
5 minuten

FAQ | "Ja-ja, wel betalen, maar niet uitkeren zeker?"

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: "Ja-ja, wel betalen, maar niet uitkeren zeker?"

Video
16 februari 2023
5 minuten

Onder de bouwlamp | Lucas Bes

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Lucas Bes van Luucs Meubel Ontwerpen. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
2 februari 2023
5 minuten

FAQ | Waarom rechtsbijstand bij Zelfstandigen Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Waarom rechtsbijstand bij Zelfstandigen Bouw?

Video
30 januari 2023
5 minuten

Charles' Minuut | Beroepsonderwijs

Hoe krijgen we de jongeren weer de bouw in?

Video
19 januari 2023
5 minuten

Charles' Minuut | Afspraken nakomen

Afspraak is afspraak? Als je het niet zwart op wit hebt vastgelegd is het hun woord tegen jouw woord. Heb jij al iets geregeld voor als je een conflict krijgt?

Video
12 januari 2023
5 minuten

FAQ | Wat is het verschil tussen een collectieve ongevallenverzekering en AOV Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Wat is het verschil tussen een collectieve ongevallenverzekering en AOV Bouw?

Video
23 december 2022
3 minuten

De Kerst Top 3 | Zelfstandigen Bouw

Met de kerstdagen achter de rug hebben we weer volop van alle sfeervolle kerstmuziek kunnen genieten. Wij vroegen: Wat is jouw favoriete kerstnummer? Uit de inzendingen maakten wij een Top 10, met drie prachtnummers hier uitgelicht!

Video
21 december 2022
5 minuten

FAQ | Wat zijn de kosten van AOV Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Wat zijn de kosten van AOV Bouw?

Video
16 december 2022
5 minuten

Fijne feestdagen | Zelfstandigen Bouw

Een kerstgroetje namens iedereen van Zelfstandigen Bouw! Wij wensen iedereen in de bouw en daarbuiten prettige feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Ook in 2023 blijven we je op de hoogte houden van al het nieuws in de bouw, via onze socialmediakanalen.

Video
15 december 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | Gerwin Thissen

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Gerwin Thissen, zzp'er in de bouw. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
14 december 2022
5 minuten

FAQ | Waarom zou ik een ongevallenverzekering afsluiten?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Waarom zou ik een ongevallenverzekering afsluiten?

Video
8 december 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Inflatie en voorschot

Hoe zorg je ervoor dat je aan het einde van je klus je centen krjgt? Onze voorzitter Charles Verhoef geeft zijn beste tip...

Video
7 december 2022
5 minuten

FAQ | Wat is het verschil tussen de traditionele AOV en AOV Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Wat is het verschil tussen de traditionele AOV en AOV Bouw?

Video
1 december 2022
5 minuten

FAQ | Waarom rechtsbijstand?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Waarom rechtsbijstand?

Video
23 november 2022
5 minuten

FAQ | Wat is een ongevallenverzekering?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Wat is een ongevallenverzekering?

Video
22 november 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Trots op de bouwers

In plaats van trots te zijn op onze bouwers, maakt onze overheid het de mensen in de bouw niet makkelijk...

Video
17 november 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | Paul Woudstra

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Paul Woudstra van Klussenbedrijf Puurnatuur. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
11 november 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Rechtsbijstand

Onze rechtsbijstand kost per jaar(!) minder dan een advocaat per uur... Voorkom een hoop kosten, zorgen en verloren tijd voor slechts 240 euro per jaar!

Video
3 november 2022
5 minuten

FAQ | Ik leg geld opzij voor als ik ziek word. Dat is toch ook prima?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Ik leg geld opzij voor als ik ziek word. Dat is toch ook prima?

Video
20 oktober 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | André Leferink

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met André Leferink, eigenaar van ASP Kunststoffen. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
13 oktober 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Hoger tarief verkopen

Hoe verkoop je een hoger tarief aan je klanten? Onze voorzitter Charles Verhoef geeft antwoord.

Video
4 oktober 2022
5 minuten

FAQ | Voor wie is AOV-Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Voor wie is AOV-Bouw?

Video
20 september 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Prinsjesdag 2022

12% inflatie! Dat merk je wel in je portemonnee... Het kabinet belooft ons te compenseren, maar voor zelfstandige ondernemers zit er een addertje onder het gras. Daarom dit advies van voorzitter Charles Verhoef.

Video
15 september 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | Koen Dijkstra

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Koen Dijkstra, meesterschilder en restaurateur van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
8 september 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Hypocriete mensen

Onze voorzitter Charles Verhoef is behoorlijk allergisch voor hypocriete mensen. Wat vind jij? Eens of oneens?

Video
1 september 2022
5 minuten

FAQ | Waarom Zelfstandigen Bouw?

In de FAQ-video's geven we helder uitleg over onze diensten. Wat kun je allemaal regelen? En heb je het wel nodig? In korte video's leggen we het uit. Met in deze video: Waarom Zelfstandigen Bouw?

Video
30 augustus 2022
5 minuten

Testimonial | Twan Leemans

Leden van Zelfstandigen Bouw delen hun ervaringen. In deze video: Tegelzetter Twan Leemans kreeg dankzij Rechtsbijstand Compleet bij Zelfstandigen Bouw na een geschil met een klant toch zijn centen. En dat is niet het enige voordeel! In deze video vertelt hij waarom hij Zelfstandigen Bouw aan jonge bouwers aanraadt.

Video
1 juli 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | Tjeerd Meinardi

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Tjeerd Meinardi, zzp'er in de bouw. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
1 juli 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | Robert Verbeek

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Robert Verbeek, aannemer van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
24 juni 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Vakwerk Awards

Wat is het bewijs dat vakmanschap écht wordt gewaardeerd? Onze voorzitter Charles Verhoef kwam erachter tijdens de uitreiking van de Vakwerk Awards.

Video
17 juni 2022
5 minuten

Interview Ronald Engel | Chronisch tekort aan geschoolde mensen in de bouw

Regelmatig zoeken wij mensen in de bouw op en vragen we hun mening. Hoe kunnen we de bouw verbeteren? Met deze week in de spotlight: Ronald Engel. Een succesvol aannemer in de bouw die pleit om de aanwas van jongeren te verbeteren.

Video
7 juni 2022
5 minuten

Charles' Minuut | Uurtarief van 65 euro

Huisartsen beweren dat vakmensen voor een uurtarief van € 65 hun bed niet uitkomen. Voorzitter Charles Verhoef weet zeker dat het tekort aan vakmensen als sneeuw voor de zon verdwijnt als zij € 65 per uur verdienen. En daarmee eindelijk de waardering krijgen die ze toekomt.

Video
19 mei 2022
5 minuten

Onder de bouwlamp | Stefan Ippel

Inspirerende projecten van vaklieden verdienen aandacht! Wij lichten ze uit in de serie: 'Onder de bouwlamp'. Van verbouwingen tot duurzaam renoveren. Wij vragen de bouwers: Hoe doe je dat? En hoe regel jij je bestaan verder, als zelfstandige bouwer? Met de nodige handige tips! Deze maand met Stefan Ippel van Stayrelaxed Outdoor Living. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
19 februari 2021
3 minuten

Bedrijfsvideo Zelfstandigen Bouw

Wij zijn Zelfstandigen Bouw. Maar waar staan we eigenlijk voor? Wat is onze drijfveer? Waarom zou je je aansluiten onze organisatie? In de bedrijfsvideo van Zelfstandigen Bouw krijg je antwoord op al deze vragen.

Video
13 december 2020
3 minuten

AOV Bouw: Wat gebeurt er met je inleg?

Je kunt als zelfstandig ondernemer het risico van ziekte of een ongeval op verschillende manieren opvangen. Een verzekering voor arbeidsongeschiktheid is vaak erg duur. Zelfstandigen Bouw biedt jou daarom een betaalbaar alternatief: AOV Bouw, een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor en door zzp’ers in de bouw.

Video
13 december 2020
2 minuten

Interview met John Tuerlings over AOV Bouw

Interview met John Tuerlings over AOV Bouw van Zelfstandigen Bouw. John is zzp'er en bestuurslid bij Zelfstandigen Bouw. Hij vertelt als ervaringsdeskundige over het hoe en waarom van AOV Bouw.

Video
12 december 2020
2 minuten

Leo Sulkers (metselaar) vertelt over zijn ervaring met de SpouwVast

Leo Sulkers (metselaar) vertelt over zijn ervaring met de SpouwVast Wil jij ook zo'n handige SpouwVast? Als lid van Zelfstandigen Bouw krijg jij een mooie korting op je bestelling!

Video
12 december 2020
3 minuten

John Tuerlings praat over onze pensioenvoorziening

In dit interview spreekt John Tuerling over de pensioenvoorziening van Zelfstandigen Bouw. John is zelfstandig ondernemer en bestuurslid bij Zelfstandigen Bouw. Bij Zelfstandigen Bouw krijgen we regelmatig de vraag of we ook een pensioenvoorziening hebben. We luisteren graag naar jullie en daarom hebben we samen met pensioenspecialist Brand New Day een pensioenvoorziening samengesteld. Meer informatie vind je op onze website:

Video
12 december 2020
3 minuten

Zelfstandig ondernemer John Tuerlings vertelt over Rechtsbijstand Compleet

Rechtsbijstand. Is dat echt nodig? Dat kost toch alleen maar geld en levert niets op? Nee! Zelfstandig ondernemer en bestuurslid John Tuerlings vertelt in deze video hoe Rechtsbijstand Compleet van Zelfstandigen Bouw hem heeft geholpen.

Video
12 december 2020
3 minuten

Kees 't Hart vertelt over zijn ervaring met AOV Bouw

Kees 't Hart is lid van Zelfstandigen Bouw en deelnemer aan AOV Bouw. In 2019 kreeg hij ernstige oogklachten en een hartinfarct. Kees vertelt waarom hij zo blij is met AOV Bouw.

Video
21 november 2020
2 minuten

Een bezoekje aan de 2000e deelnemer van AOV Bouw!

In september 2020 heeft de 2000e deelnemer zich ingeschreven voor AOV Bouw! Hier zijn we natuurlijk super trots op. Reden genoeg voor een interview met hem.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden