Actueel

Subsidie op elektrische bestelbus

19 januari 2021
2 minuten
Gerard Renes

Bron: Installatie.nl

Het kabinet wil dat meer ondernemers overstappen van een bestelwagen op diesel of benzine naar een elektrische bus. Daarom is er vanaf maart 2021 een subsidieregeling bij de aanschaf van een elektrische bestelauto. Over een paar jaar wordt de aanschaf van elektrische bestelbussen onvermijdelijk. In 2025 voeren veel gemeenten namelijk zero-emissiezones in.

Maximaal 5.000 euro

De subsidie die je krijgt op een elektrische bestelauto is naar verwachting maximaal 5.000. De elektrische bus moet minimaal 20.000 waard zijn en een actieradius hebben van minstens 100 kilometer. Eén bedrijf mag voor maximaal 300 voertuigen per jaar subsidie aanvragen.

De rijksoverheid stelt in 2021 voor deze subsidie 22 miljoen euro beschikbaar. Ook na 2021 is er geld om de aanschaf van elektrische bestelbussen aantrekkelijk te maken.

Oók voor tweedehands

De subsidieregeling van de overheid ligt nog niet vast. Het kabinet heeft gevraagd om reacties op het voorstel. Branchevereniging Techniek Nederland wil graag dat de regeling ook geldt voor tweedehands elektrische bestelauto’s. In het huidige voorstel worden andere subsidies afgetrokken van het subsidiebedrag voor de schone bestelbus.

Het kabinet wil de definitieve subsidieregeling in februari publiceren.

© 2021 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden