Nieuws

Uitslag enquête aanschaf elektrische bus

26 mei 2021
2 minuten
Joke Licher

Voldoende bereik en laadvermogen belangrijk bij aanschaf elektrische bus

Bijna de helft van de zelfstandig ondernemers in de bouw zou wel een elektrische bedrijfswagen  aanschaffen als die voldoende bereik en voldoende laadvermogen heeft voor het dagelijkse werk. Iets meer dan de helft ziet een elektrische bus niet zitten. Dat blijkt uit een peiling die Zelfstandigen Bouw heeft gehouden onder vakmannen naar aanleiding van de aankondiging dat steden in 2025 busjes op diesel en benzine uit het centrum weren.

De elektrische bussen die nu op de markt zijn,  hebben voor veel zelfstandigen in de bouw te weinig laadvermogen en een te klein bereik om er goed mee uit de voeten te kunnen. Maar als zij er dagelijks moeiteloos van en naar hun klant/werkplek kunnen rijden en al hun gereedschap en materialen makkelijk mee kunnen nemen, staat 47,2% positief tegenover de aanschaf.

Anderen vinden een elektrische bus te duur of voorzien problemen omdat zij de bus thuis niet kunnen opladen en op hun werkplek vaak ook niet. En wie een diesel heeft van een paar jaar oud wil niet op extra kosten worden gejaagd. “Dan maar geen klanten in de stad”, merkt een van hen op.

Enkele van de 140 vakmensen die de enquête hebben ingevuld, rijden al elektrisch. Dat zijn vooral vaklieden die aan een betrekkelijk klein laadvermogen genoeg hebben en dagelijks maximaal 50 kilometer rijden.

 

Gerelateerd

Nieuws
14 maart 2024
2 minuten

BOUWSECTOR VREEST ONTOEGANKELIJKHEID BINNENSTEDEN

Met de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 staat de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden uit te voeren in binnensteden op het spel. De brancheorganisaties Zelfstandigen Bouw, Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en de ondernemers in de Afbouw, verenigd in de NOA, uiten hierover hun bezorgdheid in een brandbrief aan de VNG.

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden