Nieuws

Subsidie op nieuwe elektrische bestelwagens

11 januari 2022
2 minuten
Bron: KvK

Via een nieuwe regeling kun je maximaal € 5.000 subsidie krijgen als je een nieuwe elektrische bestelwagen koopt of least. De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) loopt tot eind 2025. Om voor deze regeling in aanmerking te komen moet je bedrijf ingeschreven staan bij de KVK.

Voorwaarden

Ga je subsidie aanvragen? Dan moet je voldoen aan de Voorwaarden en Verplichtingen SEBA. Let vooraf op het volgende:

  • Bij het indienen van de subsidieaanvraag mag de koop- of financier leaseovereenkomst nog niet definitief zijn. Je kunt dan nog afzien van koop als je toch geen subsidie krijgt.
  • De (voorlopige) koop- of financial leaseovereenkomst mag niet voor 1 januari 2021 zijn afgesloten.
  • De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet geleverd zijn en op jouw naam staan.
  • De levering van een nieuwe elektrische bedrijfsauto ligt vast in een koop- of lease overeenkomst.
  • De bedrijfsauto heeft een netto-catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van € 20.000 of meer. Let op: netto-catalogusprijs en verkoopprijs zijn zonder btw. De hoogte van de subsidie is 10% van de nettoprijs van de nieuwe elektrische bedrijfswagen, met een maximum tot € 5.000.

SEBA aanvragen

SEBA vraag je aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


Bron: KvK


Als je een elektrische bedrijfsauto hebt aangeschaft wil je deze natuurlijk ook goed verzekeren. Leden van Zelfstandigen Bouw kunnen een gratis premieberekening aanvragen bij onze verzekeringspartner 24.

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden