Nieuws

Lid worden van Zelfstandigen Bouw, waarom zou je?

25 oktober 2022
1 minuut
Erik Klap

Specialist in dak- en gevelproducten

André Leferink, eigenaar ASP Kunststoffen is gespecialiseerd in dak- en gevelproducten, met een focus op dakkapellen. "We denken mee in detaillering en de opbouw om het product zo functioneel mogelijk te maken. Als accountmanager doe ik dit werk nu zo'n 25 jaar, maar ambachtelijk uitvoerend als zelfstandige nu een jaar of vijftien."

Zzp’er in de bouw

"Eigenlijk ben ik 'achterwaarts’ de keten ingeschoven. Ik heb mezelf steeds meer handelingen en werkzaamheden eigen gemaakt en heb zo gaandeweg inzicht gekregen in het proces. Sinds ik voor mezelf ben begonnen, ben ik mijn eigen projectleider. Vanuit die positie ben ik, zeker toen het wat minder ging in de bouw, in feite de montagemedewerker van klussen die ik zelf regel."

Lidmaatschap Zelfstandigen Bouw

"Een collega-zzp´er wees mij een tijd terug op de voordelen van Zelfstandigen Bouw. Ik heb de voorwaarden grondig gelezen en gezien dat het zinvol was om lid te worden van deze goed georganiseerde club. De dienst AOV Bouw, waarvan ik deelnemer ben, maakt het nog aantrekkelijker. Het totaalpakket maakt mijn vangnet steviger."

Denk ook aan je administratie en verzekeringen

In de praktijk concentreren zzp´ers zich veelal op de eerstvolgende klus en blijven zaken als administratie en het regelen van een verzekering liggen. Niet bij André! "Mijn vrouw is acceptant bij een overkoepelende organisatie in de verzekeringswereld, dus ik ben voor Zelfstandigen Bouw door de kritische ballotage van mijn wederhelft gekomen. Zij weet waarover ze praat. Als ondernemer ben ik ook kritisch, dus ik ben blij dat er nu een spaarpotje overblijft."

Met Zelfstandigen Bouw je zaken goed geregeld

"Gelukkig ben ik gezond. Als niet-roker en actief sporter, ik voetbal in een 7 tegen 7 competitie, doe aan mountainbiken en op vakantie zwem ik graag, probeer ik fit te zijn. En te blijven. Maar een ongeluk zit ik een klein hoekje, dus dan wil ik dat het goed geregeld is. Zelfstandigen Bouw geeft die rust."

Rechtsbijstand

"Sinds ik voor mijzelf ben begonnen, heb ik zwaar ingezet op veiligheid. Solide steigerwerk is cruciaal, naast persoonlijke beschermingsmiddelen als een helm en veiligheidsschoenen. Ook handig: je bedrijfsnaam op je rug. Is meteen mooie reclame én ze weten ook wie daar aan het werk is, mocht er iets gebeuren. Ik weet dat Zelfstandigen Bouw ook sterk is in juridische bijstand. Toen bij mij ooit iets speelde heb ik het advocatenkantoor waar mijn dochter werkte geraadpleegd, omdat ik die mensen persoonlijk kende. Anders had ik hiervoor ook zeker Zelfstandigen Bouw ingeschakeld."

Zelfstandigen Bouw is er voor jou

Ben je werkzaam als zelfstandig ondernemer in de bouw? Dan komt er van alles op je af. Zaken die het ondernemen soms knap lastig maken. Wij ondersteunen je en helpen je verder. Met diensten en activiteiten die jouw positie en ondernemerschap versterken. Onvermoeibaar. Altijd in jouw belang. Zodat jij je met je vak bezig kunt houden. 

Zelfstandigen Bouw is al 20 jaar dé organisatie van en voor zelfstandig ondernemers in de bouw. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en expertise in huis. Zowel op het juridische als ondernemersvlak. Wij zijn er voor jou! Dat doen wij graag en goed. Vraag het maar aan de 10.000 zelfstandigen die zich al bij ons hebben aangesloten.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden