Nieuws

Lid worden van Zelfstandigen Bouw, waarom zou je?

25 oktober 2022
1 minuut
Erik Klap

Specialist in dak- en gevelproducten

André Leferink, eigenaar ASP Kunststoffen is gespecialiseerd in dak- en gevelproducten, met een focus op dakkapellen. "We denken mee in detaillering en de opbouw om het product zo functioneel mogelijk te maken. Als accountmanager doe ik dit werk nu zo'n 25 jaar, maar ambachtelijk uitvoerend als zelfstandige nu een jaar of vijftien."

Zzp’er in de bouw

"Eigenlijk ben ik 'achterwaarts’ de keten ingeschoven. Ik heb mezelf steeds meer handelingen en werkzaamheden eigen gemaakt en heb zo gaandeweg inzicht gekregen in het proces. Sinds ik voor mezelf ben begonnen, ben ik mijn eigen projectleider. Vanuit die positie ben ik, zeker toen het wat minder ging in de bouw, in feite de montagemedewerker van klussen die ik zelf regel."

Lidmaatschap Zelfstandigen Bouw

"Een collega-zzp´er wees mij een tijd terug op de voordelen van Zelfstandigen Bouw. Ik heb de voorwaarden grondig gelezen en gezien dat het zinvol was om lid te worden van deze goed georganiseerde club. De dienst AOV Bouw, waarvan ik deelnemer ben, maakt het nog aantrekkelijker. Het totaalpakket maakt mijn vangnet steviger."

Denk ook aan je administratie en verzekeringen

In de praktijk concentreren zzp´ers zich veelal op de eerstvolgende klus en blijven zaken als administratie en het regelen van een verzekering liggen. Niet bij André! "Mijn vrouw is acceptant bij een overkoepelende organisatie in de verzekeringswereld, dus ik ben voor Zelfstandigen Bouw door de kritische ballotage van mijn wederhelft gekomen. Zij weet waarover ze praat. Als ondernemer ben ik ook kritisch, dus ik ben blij dat er nu een spaarpotje overblijft."

Met Zelfstandigen Bouw je zaken goed geregeld

"Gelukkig ben ik gezond. Als niet-roker en actief sporter, ik voetbal in een 7 tegen 7 competitie, doe aan mountainbiken en op vakantie zwem ik graag, probeer ik fit te zijn. En te blijven. Maar een ongeluk zit ik een klein hoekje, dus dan wil ik dat het goed geregeld is. Zelfstandigen Bouw geeft die rust."

Rechtsbijstand

"Sinds ik voor mijzelf ben begonnen, heb ik zwaar ingezet op veiligheid. Solide steigerwerk is cruciaal, naast persoonlijke beschermingsmiddelen als een helm en veiligheidsschoenen. Ook handig: je bedrijfsnaam op je rug. Is meteen mooie reclame én ze weten ook wie daar aan het werk is, mocht er iets gebeuren. Ik weet dat Zelfstandigen Bouw ook sterk is in juridische bijstand. Toen bij mij ooit iets speelde heb ik het advocatenkantoor waar mijn dochter werkte geraadpleegd, omdat ik die mensen persoonlijk kende. Anders had ik hiervoor ook zeker Zelfstandigen Bouw ingeschakeld."

Zelfstandigen Bouw is er voor jou

Ben je werkzaam als zelfstandig ondernemer in de bouw? Dan komt er van alles op je af. Zaken die het ondernemen soms knap lastig maken. Wij ondersteunen je en helpen je verder. Met diensten en activiteiten die jouw positie en ondernemerschap versterken. Onvermoeibaar. Altijd in jouw belang. Zodat jij je met je vak bezig kunt houden. 

Zelfstandigen Bouw is al 20 jaar dé organisatie van en voor zelfstandig ondernemers in de bouw. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en expertise in huis. Zowel op het juridische als ondernemersvlak. Wij zijn er voor jou! Dat doen wij graag en goed. Vraag het maar aan de 10.000 zelfstandigen die zich al bij ons hebben aangesloten.

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden