Nieuws

Interview met Natascha Huis in ’t Veld - Zelfstandig ondernemer in de bouw en lid van Zelfstandigen Bouw

1 april 2021
4 minuten
Gerard Renes

Interview met Natascha Huis in ’t Veld - Zelfstandig ondernemer in de bouw en lid van Zelfstandigen Bouw

Vijf jaar geleden werd Natascha door haar vader gevraagd om samen een eigen bedrijf te starten in de bouw. Natascha heeft een administratieve achtergrond, maar twijfelde geen moment aan deze grote stap. Het duo heeft zich gespecialiseerd in vloeren en traprestyling. De samenwerking met haar vader is vanaf het begin een succes: “We denken hetzelfde en werken allebei hard. We willen tevreden klanten. We hebben bijna nooit ruzie. Als we dan toch een keer ruzie hebben, gaat één van ons koffie halen en daarna is het bijgelegd.”

We stellen Natascha 6 vragen over het waarom en wat er komt kijken bij het starten van een eigen onderneming.

Hoe bevalt het werken als zelfstandig ondernemer?
 
Het heeft vooral heel veel voordelen. Zo kan ik iedere dag mijn zoontje naar school brengen. Dat was bij een werkgever waarschijnlijk niet gelukt.
Een nadeel is dat je zelf moet zorgen voor een stuk zekerheid voor de continuïteit van je onderneming. Gelukkig heeft mijn vader zich hierin verdiept en zijn we uitgekomen bij Zelfstandigen Bouw.

Waarom hebben jullie gekozen voor Zelfstandigen Bouw ?

Zelfstandigen Bouw maakt zich sterk voor zelfstandigen in de bouw. Zij hebben ons goed geadviseerd. Via hen hebben we een Collectieve Ongevallenverzekering en een arbeidsongeschiktheidsvoorziening (AOV Bouw) afgesloten. Hiermee zijn we voorzien van een inkomen bij ziekte of een ongeval.

Is het voor jou belangrijk dat alles goed is geregeld?
Als het goed is heb je er nooit mee te maken, maar er kan natuurlijk van alles gebeuren. Ik werk onder andere met een wals en met een zware zaagmachine. We werken altijd heel voorzichtig, maar mocht er toch iets gebeuren, wil ik wel mijn rekeningen kunnen blijven betalen.

Je hebt ook kinderen. Maakt dat het extra belangrijk voor je?
Ja, ik heb een zoontje van 8. Die is natuurlijk nog lang niet zelfstandig. Dat is precies de reden waarom ik heb gekozen voor de Collectieve Ongevallenverzekering en AOV Bouw.

Hoe zit het precies met die twee voorzieningen?
AOV Bouw is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Als ik langere tijd niet kan werken, krijg ik hiermee een maandelijkse schenking. Met de Collectieve Ongevallenverzekering krijg ik een eenmalige uitkering als mij een ongeval overkomt en ik daardoor blijvend arbeidsongeschikt raak of als ik kom te overlijden.

Goed geregeld! Klopt het dat je met AOV Bouw ook nog voor je pensioen kunt sparen?
Zeker. Ongeveer 80% van mijn inleg aan AOV Bouw laat ik automatisch op een pensioenspaarrekening storten. Zo spaar ik ook meteen voor later!

Want later is stiekem eerder dan je denkt!


Meer weten over AOV Bouw en onze Collectieve Ongevallenverzekering?
Lees onze downloadflyers met uitgebreide informatie. Bij vragen bel of app ons gerust. Het nummer is: 0348 439 000.

© 2021 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden