Nieuws

Houtkunstenaar uit Schagen wint Vakwerk Awards

8 september 2020
2 minuten
Gerard Renes

Houtkunstenaar uit Schagen wint Vakwerk Awards


Jakko Woudenberg uit Schagen is vrijdag in Almere uitgeroepen tot winnaar van de Vakwerk Awards 2020, dé vakprijs voor vakmanschap. Uit honderden inzendingen kende de jury hem de prijs toe voor zijn bijzondere, cirkelvormige parketvloer waarin de jaarringen van een boom terug te zien zijn.

Woudenberg legde de vloer in het pand van groenvoorziener Krinkels in Breda. “Ik kreeg van de architect van het pand de vraag of ik van parket de jaarringen van een boom kon leggen” vertelt Woudenberg. Hij creëerde van duizenden kaarsrechte latjes een serie van 75 organisch gevormde jaarringen. De vloer loopt mee met de rondingen van het gebouw. “Deze creatieve, kunstzinnige kant wil ik met mijn bedrijf Dutch Wood Artist op”, aldus Woudenberg.

Met de vloer won hij de eerste prijs in de categorie Interieurbouw én de overall prijs. Hij ontving vrijdag de bij de prijs behorende trofee en een splinternieuwe Ford Transit Custom.

Nog vier winnaars

Nog vier vakmannen vielen in de prijzen. In de categorie Duurzaam Bouwen ging de eerste prijs naar Walther Dingemans van VDZ Projecten uit Rijen, die een ‘doodgewone twee-onder-een kap uit de jaren 60’ verduurzaamde. John Schilder van Pan Onderhoudsbedrijf uit Volendam won in de categorie Renovatie en Onderhoud. Hij gaf een 130 jaar oude woning die in een chique buurt in Amsterdam stond te verloederen, weer allure. In de categorie Aan-en Verbouw ging timmerbedrijf Zeevat uit Elspeet met de eer strijken. Zeevat liet met een grootscheepse verbouwing zien hoe je van een woning uit de jaren ’70 iets heel moderns kan maken.

De publieksprijs – er kon via internet op alle genomineerden worden gestemd - ging naar de jongste van de genomineerden: de 29-jarige Thomas de Pooter uit Terneuzen. Hij betegelde in een restaurant in Sluiskil de bar met lange zwart-witte marmerimitatie-tegelstroken. De Pooter: ,,Er zitten heel veel details in. Als tegelzetter is dit precisiewerk heerlijk om te doen.”

Vakwerk Awards is een initiatief van Bouwmaat, Eisma Bouwmedia en Zelfstandigen Bouw, de ondernemersorganisatie voor zelfstandigen in de bouw. Met de prijs willen zij kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen en belonen.

Gerelateerd

Nieuws
21 juli 2020
3 minuten

“Bij een verzekeraar kom je op een wachtlijst. Daar hebben wij als zzp’er helemaal niks aan.”

Rickie van der Leek heeft al jaren een onderhoudsbedrijf. Sinds het begin van dit jaar is hij lid van Zelfstandigen Bouw. Hij vertelt waarom hij voor Zelfstandigen Bouw heeft gekozen en niet voor een andere partij.

Nieuws
10 juni 2020
4 minuten

Kennismaking directeur Lydia Bos: van de zorg naar de bouw

Hoe kom je van de zorg in de bouw terecht? Na jaren werkzaam te zijn geweest in de zorgsector, heb ik per 1 juni jl. de overstap gemaakt naar Zelfstandigen Bouw, in de functie van directeur van de werkmaatschappij. Waarom deze overstap en wat heb ik te brengen? Een nieuwe uitdaging, uit mijn comfortzone, nieuwsgierig naar de bouwsector… Dit zijn voor mij een aantal redenen de overstap te willen maken. Ik wil blijven leren en wordt daarin graag uitgedaagd.

Nieuws
10 juni 2020
4 minuten

“Zonder rechtsbijstand zat ik nu nog op mijn geld te wachten.”

Veel zzp’ers in de bouw vinden rechtsbijstand weggegooid geld. Vaak hebben zij hun twijfels over het nut van deze voorziening. Wat moet ik met juridische hulp? Ik maak hier toch nooit gebruik van? Rechtsbijstand gebruik je inderdaad niet dagelijks. Toch kun je ineens in een situatie komen waarin je het nodig hebt. Als je dan bijvoorbeeld een advocaat nodig hebt, kost je dat bakken met geld. Dakdekker Fred Burgers zat een jaar geleden in zo’n situatie. Hij vertelt over zijn ervaring met de rechtsbijstand van Zelfstandigen Bouw.

© 2021 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden