Nieuws

Houtkunstenaar uit Schagen wint Vakwerk Awards

8 september 2020
2 minuten
Gerard Renes

Houtkunstenaar uit Schagen wint Vakwerk Awards


Jakko Woudenberg uit Schagen is vrijdag in Almere uitgeroepen tot winnaar van de Vakwerk Awards 2020, dé vakprijs voor vakmanschap. Uit honderden inzendingen kende de jury hem de prijs toe voor zijn bijzondere, cirkelvormige parketvloer waarin de jaarringen van een boom terug te zien zijn.

Woudenberg legde de vloer in het pand van groenvoorziener Krinkels in Breda. “Ik kreeg van de architect van het pand de vraag of ik van parket de jaarringen van een boom kon leggen” vertelt Woudenberg. Hij creëerde van duizenden kaarsrechte latjes een serie van 75 organisch gevormde jaarringen. De vloer loopt mee met de rondingen van het gebouw. “Deze creatieve, kunstzinnige kant wil ik met mijn bedrijf Dutch Wood Artist op”, aldus Woudenberg.

Met de vloer won hij de eerste prijs in de categorie Interieurbouw én de overall prijs. Hij ontving vrijdag de bij de prijs behorende trofee en een splinternieuwe Ford Transit Custom.

Nog vier winnaars

Nog vier vakmannen vielen in de prijzen. In de categorie Duurzaam Bouwen ging de eerste prijs naar Walther Dingemans van VDZ Projecten uit Rijen, die een ‘doodgewone twee-onder-een kap uit de jaren 60’ verduurzaamde. John Schilder van Pan Onderhoudsbedrijf uit Volendam won in de categorie Renovatie en Onderhoud. Hij gaf een 130 jaar oude woning die in een chique buurt in Amsterdam stond te verloederen, weer allure. In de categorie Aan-en Verbouw ging timmerbedrijf Zeevat uit Elspeet met de eer strijken. Zeevat liet met een grootscheepse verbouwing zien hoe je van een woning uit de jaren ’70 iets heel moderns kan maken.

De publieksprijs – er kon via internet op alle genomineerden worden gestemd - ging naar de jongste van de genomineerden: de 29-jarige Thomas de Pooter uit Terneuzen. Hij betegelde in een restaurant in Sluiskil de bar met lange zwart-witte marmerimitatie-tegelstroken. De Pooter: ,,Er zitten heel veel details in. Als tegelzetter is dit precisiewerk heerlijk om te doen.”

Vakwerk Awards is een initiatief van Bouwmaat, Eisma Bouwmedia en Zelfstandigen Bouw, de ondernemersorganisatie voor zelfstandigen in de bouw. Met de prijs willen zij kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen en belonen.

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden