Nieuws

Diverse belangrijke overheidsbesluiten op een rij gezet

30 september 2020
3 minuten
Gerard Renes

Diverse belangrijke overheidsbesluiten op een rijtje gezet

De afgelopen periode zijn er veel besluiten genomen door de overheid. Misschien begint het je inmiddels te duizelen. Daarom hebben wij voor jou alles op een rij gezet.

Verplichte inschrijving in UBO-register?

De overheid heeft de laatste periode veel belangrijke besluiten genomen. Misschien begint het jou een beetje te duizelen. Daarom hebben wij de belangrijkste besluiten voor je op een rijtje gezet.

Per 27 september 2020 is er een UBO-register.  Naamloze en besloten vennootschappen, stichtingen,  vennootschappen onder firma en commanditaire vennootschappen zijn verplicht om de uiteindelijke eigenaren of personen die het voor het zeggen hebben, in te schrijven in het nieuwe UBO-register bij de Kamer van Koophandel. Het UBO-register maakt transparanter wie aan de touwtjes trekt bij organisaties die in Nederland zijn opgericht. Zo kunnen personen hun financieel-economische criminaliteit niet meer verhullen achter juridische entiteiten. Eenmanszaken hoeven niet zich niet in het UBO-register in te schrijven. Heb je bijvoorbeeld een vof of bv dan kun je de Inschrijving nu al zelf doen, maar je kunt ook wachten tot je een brief krijgt vanuit KVK.

Meer informatie vind je op: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/top-5/de-belangrijkste-vragen-over-het-ubo-register/

Versoepeling urencriterium ondernemers in verband met corona

Om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek moet je voldoen aan het urencriterium. Dat houdt in dat je ten minste 1.225 uur per kalenderjaar besteedt aan je onderneming. Door de coronacrisis kun je hier mogelijk niet aan voldoen en zou je deze belangrijke aftrekpost kunnen mislopen. Daarom mag je van de Belastingdienst over de periode 1 maart 2020 tot en met 1 oktober 2020 uitgaan van tenminste 24 uren per week, ook als je in de praktijk minder uren aan je bedrijf hebt kunnen besteden.

Meer informatie over alle coronamaatregelen van de Belastingdienst vind je op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/coronavirus/coronavirus

Ondernemers krijgen langer de tijd om belastingschuld terug te betalen

Ondernemers krijgen langer de tijd om hun door de coronacrisis opgebouwde belastingschuld terug te betalen en ze mogen daar ook later aan beginnen. Dat meldt staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief dinsdag in een brief aan de Kamer.

Oorspronkelijk hadden ondernemers de schuld vanaf januari 2021 in twee jaar tijd moeten aflossen. Die startdatum is nu verplaatst naar juli 2021 en ondernemers krijgen drie jaar de tijd om het bedrag terug te betalen.

Het kabinet hoopt op deze manier meer faillissementen te voorkomen. Veel ondernemers zullen ook te maken hebben met andere schuldeisers die hogere rentepercentages rekenen dan de Belastingdienst, waardoor het kabinet met dit uitstel de ondernemers nog wat meer lucht hoopt te geven.

Veel ondernemers maken gebruik van de regeling, die in maart al werd aangekondigd en nog steeds loopt. In totaal hebben zo'n 250.000 ondernemers uitstel van betaling aangevraagd. Van die groep hebben 50.000 ondernemers hun belastingschuld alweer volledig afgelost. Bij de rest staat een bedrag van ongeveer 12 miljard euro open.

Meer informatie vind je op: https://www.nu.nl/economie/6080612/ondernemers-krijgen-langer-de-tijd-om-belastingschuld-terug-te-betalen.html

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden