Nieuws

De zwaarwerkregeling: Kan het wel of niet?

15 oktober 2020
1 minuut
Gerard Renes

Af en toe ontvangen we de vraag van onze leden of ze gebruik kunnen maken van de ‘zwaarwerkregeling’. Hoe zit het nu precies met deze regeling?

Zwaarwerkregeling

Deze regeling houdt in dat werkgevers voortaan zonder fiscale boete een bepaalde uitkering kunnen verstrekken aan hun oudere werknemers. Op die manier kunnen ze eerder stoppen met werken. Deze regeling geldt echter niet voor zelfstandigen.

Dat lijkt misschien onrechtvaardig, maar de regeling wordt betaald door de werkgevers van deze werknemers en dus niet door de overheid of het pensioenfonds. Omdat je als zzp’er geen werkgever hebt die dit betaalt, kun je er daarom ook geen gebruik van maken. 

Is er een alternatief om eerder met pensioen te gaan?

Ja! Als deelnemer aan onze AOV Bouw voorziening heb jij de mogelijkheid om het geld dat je spaart op een pensioenspaarrekening te zetten. Zo heb je niet alleen een arbeidsongeschiktheidsvoorziening, maar spaar je ook voor later. Twee vliegen in één klap!


Gerelateerd

Nieuws
21 juli 2020
3 minuten

“Bij een verzekeraar kom je op een wachtlijst. Daar hebben wij als zzp’er helemaal niks aan.”

Rickie van der Leek heeft al jaren een onderhoudsbedrijf. Sinds het begin van dit jaar is hij lid van Zelfstandigen Bouw. Hij vertelt waarom hij voor Zelfstandigen Bouw heeft gekozen en niet voor een andere partij.

Nieuws
10 juni 2020
4 minuten

Kennismaking directeur Lydia Bos: van de zorg naar de bouw

Hoe kom je van de zorg in de bouw terecht? Na jaren werkzaam te zijn geweest in de zorgsector, heb ik per 1 juni jl. de overstap gemaakt naar Zelfstandigen Bouw, in de functie van directeur van de werkmaatschappij. Waarom deze overstap en wat heb ik te brengen? Een nieuwe uitdaging, uit mijn comfortzone, nieuwsgierig naar de bouwsector… Dit zijn voor mij een aantal redenen de overstap te willen maken. Ik wil blijven leren en wordt daarin graag uitgedaagd.

Nieuws
10 juni 2020
4 minuten

“Zonder rechtsbijstand zat ik nu nog op mijn geld te wachten.”

Veel zzp’ers in de bouw vinden rechtsbijstand weggegooid geld. Vaak hebben zij hun twijfels over het nut van deze voorziening. Wat moet ik met juridische hulp? Ik maak hier toch nooit gebruik van? Rechtsbijstand gebruik je inderdaad niet dagelijks. Toch kun je ineens in een situatie komen waarin je het nodig hebt. Als je dan bijvoorbeeld een advocaat nodig hebt, kost je dat bakken met geld. Dakdekker Fred Burgers zat een jaar geleden in zo’n situatie. Hij vertelt over zijn ervaring met de rechtsbijstand van Zelfstandigen Bouw.

© 2021 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden