Nieuws

Check je opzicht clausule

26 april 2021
3 minuten
Paul Wolbers

Check je opzichtclausule

Opzicht is een beruchte uitsluiting op veel aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB). Het levert vaak discussie op omdat niet altijd duidelijk is wanneer er nu precies sprake is van opzicht.

Waar gaat het om bij opzichtdekking?

Bij opzichtdekking gaat het om schade aan spullen van derden die je voor bewerking of bewaring onder je hebt en waarvan je niet de eigenaar bent. 

Een paar voorbeelden

Je plaatst een dakkapel op een woning. Je zaagt een gat in het dak om de dakkapel te plaatsen. Het dak is in bewerking. Schade aan het dak is dan alleen verzekerd als je op je AVB een opzichtclausule hebt. 

Bij reparatie aan een keukenkastje ontstaat schade. Het kastje valt op het aanrechtblad dat daardoor beschadigd raakt. Ook het kastje is stuk. Dit is in bewerking en heeft men dus onder opzicht. Het aanrechtblad is niet in bewerking. Schade aan het aanrechtblad kan gedekt zijn op de AVB. Schade aan het kastje niet. Dit is opzichtschade en uitgesloten van dekking op AVB.

Check je polis!

Check je polis of informeer bij je tussenpersoon of jij wel een opzichtclausule hebt. Hulp nodig bij je verzekeringen? We helpen je graag verder.

 

Via onze verzekeringspartner V24 kun je een AVB inclusief opzichtdekking afsluiten. Vraag een gratis en vrijblijvende premieberekening aan.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden