Nieuws

Bij Zelfstandigen Bouw zijn mijn belangen in goede handen

9 mei 2022
1 minuut
Jeroen te Nuijl

Niet meer dan logisch

Bert Huinink (47) was 23 jaar lang in vaste dienst van een aannemersbedrijf, maar begon vier jaar geleden voor zichzelf als allround vakman voor volledige (ver)bouwklussen. “Ik wilde wat anders, zocht meer uitdaging. En dat bevalt me nog steeds prima”, stelt de Achterhoeker lachend vast.

“Ik zocht een organisatie die mijn ‘dingen om het bedrijf heen’ kon regelen. Ik heb ook naar het Broodfonds gekeken, maar dat is niet anoniem; al je gegevens staan op internet. Zelfstandigen Bouw beslist wie van en voor elkaar de lasten dragen en dat vind ik heel plezierig. Ze komen op voor onze belangen en als ik een vraag heb, krijg ik altijd meteen antwoord.

Mijn ervaring is dat de gemiddelde verzekeringspartij moeilijk doet zodra het erop lijkt dat ze moeten betalen, maar dat is bij Zelfstandigen Bouw in goede handen.”

Kaf van het koren

Huinink heeft daar dan ook het volledige dienstenpakket afgesloten: rechtsbijstand compleet, de arbeidsongevallenverzekering en hij is in het bezit van het keurmerk Kwaliteitsvakman. “Nee, van die verzekeringen heb ik gelukkig nog geen gebruik hoeven maken. Ik ben nog goed gezond en dat hoop ik nog jaren te blijven. (Lachend) Als ik op deze manier tot mijn 65e door kan, dan vind ik dat helemaal prima. 

Waarom zou je er alleen voor blijven staan

Ben je werkzaam als zelfstandig ondernemer in de bouw? Dan komt er van alles op je af. Zaken die het ondernemen soms knap lastig maken. Wij ondersteunen je en helpen je verder. Met diensten en activiteiten die jouw positie en ondernemerschap versterken. Onvermoeibaar. Altijd in jouw belang. Zodat jij je met je vak bezig kunt houden. 

Zelfstandigen Bouw is al 20 jaar dé organisatie van en voor zelfstandig ondernemers in de bouw. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en expertise in huis. Zowel op het juridische als ondernemersvlak. Wij zijn er voor jou! Dat doen wij graag en goed. Vraag het maar aan de 10.000 zelfstandigen die zich al bij ons hebben aangesloten.

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden