Nieuws

“Bij een verzekeraar kom je op een wachtlijst. Daar hebben wij als zzp’er helemaal niks aan.”

21 juli 2020
3 minuten
Gerard Renes

“Bij een verzekeraar kom je op een wachtlijst. Daar hebben wij als zzp’er helemaal niks aan.”

Rickie van der Leek heeft al jaren een onderhoudsbedrijf. Sinds het begin van dit jaar is hij lid van Zelfstandigen Bouw. Hij vertelt waarom hij voor Zelfstandigen Bouw heeft gekozen en niet voor een andere partij.


Vertrouwen

“Ik was op zoek naar een partij waar alles onder één dak valt. Via Facebook ben ik bij Zelfstandigen Bouw terecht gekomen. Ik heb gebeld en gaf aan dat ik er de ballen verstand van heb. Regel het maar gewoon.” Rickie gaf hiermee veel vertrouwen aan Zelfstandigen Bouw. Gelukkig heeft hij daar later geen spijt van gekregen: “Bij Zelfstandigen Bouw krijg je een compleet plaatje. Je weet wat je betaalt, zonder gezeur.”

AOV Bouw voor elkaar

Rickie werkt samen met andere vakmannen in een maatschap en heeft ook een aantal autistische jongeren onder zijn hoede. Hij wil dat alles goed is geregeld en heeft o.a. gekozen voor AOV Bouw, de arbeidsongeschiktheidsvoorziening van Zelfstandigen Bouw. “Het is voor mij heel simpel. Ik weet gewoon zeker dat de helft van de vakmannen die ik ken niet verzekerd is. De meesten hebben helemaal geen notie van een voorziening als AOV Bouw. Je denkt dat je geen verzekering nodig hebt, want er valt hooguit een keer een baksteen op je voet. Totdat je opeens je poot breekt, dan kijk je er wel anders tegenaan.
Daarom wil ik dat de mannen waar ik mee werk ook AOV Bouw afsluiten. Hoe meer zzp’ers er meedoen, hoe beter het is voor iedereen. Zo helpen we elkaar. En als je dan een keer echt iets hebt, krijg je ook gewoon waar je recht op hebt.”

Volledig ontlast

AOV Bouw is een begin, maar Rickie wil dat alles goed is geregeld. Daarom heeft hij ook voor de Collectieve Ongevallenverzekering van Zelfstandigen Bouw gekozen. De Collectieve Ongevallenverzekering wordt vaak in combinatie met AOV Bouw afgesloten, omdat deze voorzieningen elkaar goed aanvullen. Daarnaast heeft Rickie voor Rechtsbijstand Compleet gekozen. “Je kunt jezelf helemaal oververzekeren, maar dat is niet zo bij Zelfstandigen Bouw. Met deze voorzieningen word ik gewoon volledig ontlast.” Er is voor Rickie geen twijfel over het nut van een rechtsbijstand- en ongevallenvoorziening: “Rechtsbijstand heb je gewoon nodig. Vandaag de dag weet je nooit wat er gebeurt. Daarnaast heb ik de Collectieve Ongevallenverzekering afgesloten. Voor 120 euro per jaar krijg je een ton bij arbeidsongeschiktheid en € 50.000 bij overlijden. Met AOV Bouw er bij geeft dat gewoon rust.”

Verzekeraars geen optie

De diensten die Rickie afneemt bij Zelfstandigen Bouw zijn ook verkrijgbaar bij verzekeraars. Toch is het voor hem nooit een optie geweest om met een verzekeraar in zee te gaan: “Bij een verzekeraar kom je op een wachtlijst. Daar hebben wij als zzp’er helemaal niks aan. Bij Zelfstandigen Bouw word je direct geaccepteerd. Verder heb je vaste bedragen. Ongeacht wie of wat je bent. Je weet gewoon wat je kwijt bent per maand.”

Rickie geeft lachend aan dat hij toch nog wel een verbeterpuntje heeft voor Zelfstandigen Bouw: “Eigenlijk zouden jullie de boekhoudadministratie ook moeten doen. Gewoon lekker een kantoor in Zeeland neerzetten. Dat zou ideaal zijn voor mij.”

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden