Actueel

Juridische hulp van Zelfstandigen Bouw na conflict met garage

16 juli 2021
2 minuten
Joke Licher

Klant is niet altijd koning

Na een aanrijding in zijn woonplaats Oud-Alblas weet Nagy Khalil twee dingen zeker: hij gaat nooit meer naar de garage waar hij zijn bedrijfsbus heeft laten repareren én hij is blij dat hij als zelfstandig schilder voor rechtsbijstand is verzekerd bij Zelfstandigen Bouw. Want dat heeft hem prima geholpen bij zijn conflict met de garage.

Niet herstellen, maar wel betaling eisen

Het was geen ernstige aanrijding waarbij Khalil door een fout van een ander betrokken was. Maar zijn busje liep wel blikschade op en de linker koplamp was stuk. Het moest dus naar de garage. “Toen ik hem terug kreeg, deed de ruitensproeier het niet meer en de linker koplamp was niet meer in hoogte verstelbaar.” Dus ging hij terug naar de garage om te vragen of zij dat konden herstellen. De rekening liet hij nog even liggen.

De garage keek niet eens naar de auto, laat staan dat er iets van een excuus kwam. In plaats daarvan ging de garagehouder tekeer tegen Nagy Khalil. “Hij begon me uit te schelden. Zei dingen als ‘wat moet je nu kut-buitenlander’ en joeg me de garage uit.”

Dorpsgenoten spraken Khalil nadien op straat aan. Ze zeiden dat die garagehouder wel vaker ruzie zocht en dat het niet aan hem lag. Dat deed hem goed, maar ondertussen zat hij nog steeds met een kapotte ruitensproeier, een ondeugdelijke koplamp en een garage waar niet mee te praten viel maar die wel betaling van de rekening eiste.

Ondeugdelijk werk van garagehouder

Khalil riep de hulp in van Zelfstandigen Bouw. “Zij hebben me alles uit handen genomen en alle correspondentie met de garagehouder gevoerd. Ze zorgden ook voor een rapport van Kwikfit als onafhankelijke derde die bevestigde dat de garage ondeugdelijk werk had geleverd en eisten herstel van de fouten.” Maar de garagehouder bleef bot weigeren en probeerde via een advocaat Khalil te dwingen de rekening te betalen.

Uiteindelijk heeft hij op advies van Zelfstandigen Bouw zijn auto voor reparatie naar een andere garage gebracht. De ruim 300 euro die hij daaraan kwijt was, heeft hij afgetrokken van de rekening van de garage. De rest heeft hij keurig betaald. “Dat is nu een maand of twee geleden en sindsdien heb ik niets meer van hem gehoord.”

Vol lof over juridische hulp Zelfstandigen Bouw

Khalil is opgelucht dat het voorbij is en vol lof over de hulp van Zelfstandigen Bouw. “Ze zijn betrokken en je krijgt altijd iemand aan de telefoon die jouw zaak kent of je dossier kan inzien. En ze discrimineren niet”, voegt hij daar aan toe. Want ook al laat hij het niet zo merken, de scheldpartij van de garagehouder heeft hem wel geraakt. Hij woont en werkt al meer dan 30 jaar in Nederland.  Jaren heeft hij in de zorg gewerkt met verstandelijk gehandicapten, tot hij zo’n tien jaar geleden die baan tot zijn verdriet kwijt raakte door bezuinigingen. Sindsdien is hij schilder.

“Ik heb leren schilderen van een oom toen ik tien was en nog in Cairo (Egypte) woonde”, vertelt hij.  “Ik heb altijd schilderwerk gedaan voor vrienden en familie.” Nu heeft hij alweer vijf jaar zijn eigen bedrijf, Favor Schilderwerken. Hij heeft zich ontpopt als een echte ondernemer. Een paar jaar geleden richtte hij een tweede bedrijf op, Multiply Mediterraanse BBQ en sindsdien verzorgt hij ook barbecues waar hij succes oogst met eigen recepten.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden