Actueel

Er valt wat te kiezen. Of toch niet?

9 maart 2021
2 minuten
Charles Verhoef

Maar liefst 3 dagen om jouw stem uit te brengen op de politicus van jouw voorkeur. Maar liefst 37 partijen doen mee. Je kunt stemmen op de BBB of op de Feestpartij en nog 35 andere partijen. Er valt dus wel wat te kiezen.

Het aantal zwevende kiezers is groter dan ooit. Voor mij reden je een beetje te helpen met jouw keuze. Ik heb gekeken welke partijen mooie plannen hebben om te zorgen dat je de komende 10 jaar lekker door kan werken. En of je dat kan blijven doen als zelfstandig ondernemer. 

Als het gaat om de bouwproductie zijn de grootste partijen in de peilingen het roerend met elkaar eens. Het aantal nieuwbouwwoningen moet fors omhoog. 1 miljoen woningen in 10 jaar is de belofte. Dat wordt flink doorwerken dus de komende 10 jaar. Nu maar hopen dat er ook genoeg vakmensen zijn de komende 10 jaar om dit te bouwen. Met het grote aantal vakmensen dat de komende 10 jaar met pensioen gaat, vrees ik dat we de mensen uit India moeten halen. 

Er is ook een grote mate van eensgezindheid over de aanpak van zzp’ers. ‘Regulering’ noemen ze dat in Den Haag. De belastingvoordelen voor zzp’ers moeten er verder aan onder het mom van ‘gelijke fiscaliteit’ tussen werknemers en zzp’ers. Dat de politiek wispelturig is blijkt wel uit het feit dat men 10 jaar geleden iedereen in het zzp-schap pushte – lekker voor jezelf beginnen vanuit de WW- en nu iedereen weer terug moet in het vaste dienstverband. Je bent werknemer, tenzij je kan aantonen dat je zelfstandig ondernemer bent, is de nieuwe slogan. En dat mag je aantonen richting de Belastingdienst. Hoe dat zal aflopen valt na de toeslagenaffaire wel te raden. 

Veel wijsheid in het stemhokje toegewenst!

© 2021 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden