Column

Geef de leugen geen gelijk

5 oktober 2021
2 minuten
Charles Verhoef

Iedereen liegt weleens. Al is het maar een leugentje om bestwil. Als er geld mee in het geding is, neemt het aantal leugenaars rap toe. Elke dag wordt onze juridische helpdesk gebeld door leden die hiervan de dupe dreigen te worden. Een opdrachtgever of een leverancier die een hele andere beleving van de waarheid heeft dan de vakman. Niks aan de hand als de afspraken netjes op papier staan. Dat kan een offerte zijn, een mail waarin zaken worden bevestigd of – het communicatiemiddel anno 2021 – de Whatsapp. Dan wordt snel helder wie zich ‘vergist’ in de afspraken.

Te vaak gaat het daar nog fout. De afspraak staat niet zwart op wit. Jouw woord tegenover dat van de klant of de leverancier. En helaas trek je dan als vakman vaak aan het kortste end. De Nederlandse wet kent nu eenmaal een zware bescherming toe aan consumenten. Niets is frustrerender dan wel gelijk hebben, maar niet gelijk krijgen.

Het is heel eenvoudig om niet alleen gelijk te hebben maar ook gelijk te krijgen. Het is een kleine moeite om afspraken zwart op wit te zetten. Dat hoeft allemaal niet in lange brieven vol met juridische volzinnen. Een mailtje of whatsappje waarin concreet de afspraak wordt beschreven volstaat 9 van de 10 keer. Het kost je een paar minuten maar het scheelt je een hoop geld. Geld waar je hard voor hebt gewerkt. Geld dat je verdient!Juridisch probleem? Maak gebruik van de rechtsbijstand bij Zelfstandigen Bouw. Je sluit deze al af voor slechts € 200 per jaar (ex btw). Zo nodig gaan we voor je naar de rechtbank!


Meer over Rechtsbijstand Compleet

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden