Column

Geef de leugen geen gelijk

5 oktober 2021
2 minuten
Charles Verhoef

Iedereen liegt weleens. Al is het maar een leugentje om bestwil. Als er geld mee in het geding is, neemt het aantal leugenaars rap toe. Elke dag wordt onze juridische helpdesk gebeld door leden die hiervan de dupe dreigen te worden. Een opdrachtgever of een leverancier die een hele andere beleving van de waarheid heeft dan de vakman. Niks aan de hand als de afspraken netjes op papier staan. Dat kan een offerte zijn, een mail waarin zaken worden bevestigd of – het communicatiemiddel anno 2021 – de Whatsapp. Dan wordt snel helder wie zich ‘vergist’ in de afspraken.

Te vaak gaat het daar nog fout. De afspraak staat niet zwart op wit. Jouw woord tegenover dat van de klant of de leverancier. En helaas trek je dan als vakman vaak aan het kortste end. De Nederlandse wet kent nu eenmaal een zware bescherming toe aan consumenten. Niets is frustrerender dan wel gelijk hebben, maar niet gelijk krijgen.

Het is heel eenvoudig om niet alleen gelijk te hebben maar ook gelijk te krijgen. Het is een kleine moeite om afspraken zwart op wit te zetten. Dat hoeft allemaal niet in lange brieven vol met juridische volzinnen. Een mailtje of whatsappje waarin concreet de afspraak wordt beschreven volstaat 9 van de 10 keer. Het kost je een paar minuten maar het scheelt je een hoop geld. Geld waar je hard voor hebt gewerkt. Geld dat je verdient!Juridisch probleem? Maak gebruik van de rechtsbijstand bij Zelfstandigen Bouw. Je sluit deze al af voor slechts € 200 per jaar (ex btw). Zo nodig gaan we voor je naar de rechtbank!


Meer over Rechtsbijstand Compleet

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden