Op mijn vijftiende werd ik gegrepen door het snelheidsvirus. Een ritje achterop de motorfiets van het vriendje van mijn zus maakte mij direct verslaafd aan motorracen. En verslaafd ben ik tot op de dag van vandaag. Twee zware motorongelukken hebben me niet laten afkicken. Vroeger wapperde lange haren onder mijn helm. Nu al jaren grijze haren.
Weet je wat minder leuk is aan motorracen? Het kost bakken geld. Elke 1000 km leg ik 500 euro neer voor een setje banden. Een onderhoudsbeurt kost me € 2.000. Kan ik gelukkig betalen. Maar wat als ik straks met pensioen ben? Ik ga mijn racemotor echt niet inruilen voor een rollator. Nog lang niet. Ik race lekker door. En met mijn opgebouwde pensioen gaat dat prima lukken. Simpel, omdat ik al op mijn 25ste begon met geld opzij leggen voor mijn oude dag. Als je op tijd begint met sparen, kan je met een bescheiden bedrag een mooi pensioen opbouwen. Daarom mijn advies: begin nu voor een leuke dag later.
Kijk je wel uit naar een rollator op je oude dag? Of zit je liever achter de geraniums? Dan hoef je niets te doen. Wil je wel genieten van je oude dag – ook al duurt dat nog vele jaren – verdiep je dan eens in onze pensioenoplossing. Kijk op:
https://www.zelfstandigenbouw.nl/diensten/pensioen/
Charles Verhoef
Voorzitter Zelfstandigen Bouw
Het zal je niet zijn ontgaan. De stekker gaat uit steeds meer nieuwbouwprojecten. De verkoop van nieuwbouwwoningen is dan ook sinds vorige zomer sterk gedaald! Dit jaar wordt nog maar de helft gebouwd ten opzichte van vorig jaar. En het ziet er niet naar uit dat het snel weer aantrekt. De grote vraag is nu: moeten we ons zorgen maken?
Zonder klanten geen opdrachten. Zonder opdrachten geen omzet. Zonder blije klanten geen nieuwe opdrachten. Reden genoeg om klanten tevreden te houden. Maar betekent dat ook meteen dat klant áltijd koning is? Dat jij al hun grillen moet beantwoorden? Zelfs als ze onredelijk zijn? En of je nu schuld hebt of niet? Een conflict kan behoorlijk uit de hand lopen en in de papieren lopen. Maar Zelfstandigen Bouw staat met raad en daad voor je klaar.
Het aandeel vrouwen in de bouw in België groeit gestaag, zo blijkt uit recente onderzoekscijfers van Bouwunie. Dit nieuws bij onze zuiderburen werpt de vraag op: waarom gaat het bij de Belgen beter dan in Nederland? En wat doen wij daaraan?