Blog

Blog bestuursvoorzitter Charles Verhoef: "Complotdenken"

15 september 2020
2 minuten
Charles Verhoef

"Complotdenken"

Het zal de tijdgeest zijn dat steeds meer mensen in complottheorieën geloven. Dankzij corona zijn er ook weer een paar van die theorieën bijgekomen. Zo zou Microsoftoprichter en miljardair Bill Gates het virus de wereld in hebben geholpen. Hij zou een vaccin willen gebruiken om bij mensen een chip in te planten waarmee hij iedereens bewegingen kan volgen.

Ik geloof zeker dat de machtigen der aarde vuile spelletjes kunnen spelen. Maar dit gaat me toch een paar stappen te ver. Ondanks dat ik van nature niemand vertrouw tot het tegendeel is bewezen. Die houding wordt me wel eens verweten. Ik heb slechts als excuus dat ik door schade en schande tot deze houding ben gekomen.

Wat ik nu zo opmerkelijk vind, is dat het aantal (vak)mensen dat zonder schriftelijke afspraken aan een opdracht begint, niet lijkt af te nemen. Aan de ene kant zien we als mensheid overal complotten en ‘kwade geesten’. Maar aan de andere kant geloven we iemand op zijn blauwe ogen en gaan we zonder een handtekening onder een offerte aan de slag of laten we iemand aan de slag gaan. Want duidelijke schriftelijke afspraken zijn niet alleen in het belang van de vakman maar ook van zijn opdrachtgever.

De ‘gewone man’ is blijkbaar wel te vertrouwen. En dat is in de meeste gevallen ook zo. Maar je zal maar net die ene aardige, voorkomende, keurige en vriendelijke klant tegenkomen die toch niet zo aardig en vriendelijk is als je in eerste instantie dacht. Dan ben je in de aap gelogeerd. Naar betaling van jouw factuur kan je fluiten. Want ja, bewijs jij maar dat deze ‘aardige’ klant akkoord is gegaan.

Vind je het lastig om de dingen op papier te zetten? Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Met onze nieuwe standaard algemene voorwaarden maak je een goede start om je onbetrouwbare klanten van het lijf te houden. Vraag ze nu aan via de oranje button onderaan deze pagina.

Je kunt ook eerst het informatieblad bekijken. Hierin staat meer informatie over de algemene voorwaarden.

Charles Verhoef, bestuursvoorzitter van Zelfstandigen Bouw

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden