Blog

Blog bestuurslid Koen Dijkstra: "Hoe blijven we elkaar inspireren en uitdagen?"

30 september 2020
2 minuten
Koen Dijkstra

"Hoe blijven we elkaar inspireren en uitdagen?"

In de toch wel onzekere tijd waarin we nu leven, met een niet-aflatende stroom aan nieuws, analyses en meningen is het soms lastig om gefocust te blijven op de dingen die echt belangrijk voor mij zijn. Doordat de Nederlandse overheid de begrijpelijke beslissing heeft genomen om het openbare leven aanzienlijk in te perken, zie ik dat de afstand tussen mensen letterlijk en figuurlijk steeds groter wordt. En juist nu is het belangrijk dat we elkaar blijven inspireren en uitdagen.

Als jonge ondernemer vind ik het erg belangrijk dat we de studenten van nu blijven inspireren om te bouwen aan een toekomst vol ondernemers. Met name de studenten die gaan kiezen voor een richting in de bouw. Als ik kijk naar veel van mijn leeftijdsgenoten (25 tot 30 jaar) zie ik dat veel van hen lijden onder keuzestress. Wij die zijn opgegroeid in welvaart, met ongekende mogelijkheden en keuzevrijheid, hebben vaak hoge verwachtingen. Niet alleen van onszelf maar ook van onze omgeving. Op sociale media als Facebook en Instagram zien we de succesvolle levens, of in ieder geval de ogenschijnlijk succesvolle levens, van vrienden en kennissen. Dat legt de lat voor twintigers en dertigers nog hoger.

Hoe kunnen we deze jongeren inspireren tot het ontdekken van hun eigen talenten; tot het zien en durven pakken van kansen? Hoe kunnen we hen uitdagen de moed te hebben om ideeën om te zetten in iets tastbaars? Te kiezen voor kwaliteit en vakmanschap? Voor mij blijft het een constante zoektocht in een snel veranderende samenleving. Hopelijk krijg ik ooit de kans om iemand te inspireren om bijvoorbeeld te kiezen voor vakmanschap. Samen met Zelfstandigen Bouw wil ik mij hiervoor inzetten.

Koen Dijkstra, bestuurslid van Zelfstandigen Bouw

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden