Blog

Blog bestuurslid Harald van Beest: Zware dobber

11 november 2020
2 minuten
Harald van Beest

Zware dobber

Momenteel werk ik op een grote bouwplaats in Vianen. We hebben allemaal een geel hesje aan om iedereen er toch maar aan te herinneren 1,5 meter afstand te houden. Voor je de keet ingaat ontsmet je netjes je handen en blijf je ver uit elkaar. Ik blijf voor de gezelligheid (veiligheid) maar lekker in m’n busje zitten met een thermoskannetje koffie. Lekker knus. Voor mij is het even prima zo. Het werk gaat door en als we ons allemaal een beetje aan de regels houden zullen we hier hopelijk geen corona uitbraak krijgen.

Er is voor mij en vele anderen nog werk genoeg. Maar dat is helaas niet voor iedereen zo. Voor sommigen is de coronatijd echt een zware dobber. Er is voor hen niet zo veel werk meer in het vooruitzicht, want je kunt niet bij alle klanten nog zomaar terecht.

Of misschien zijn er wel zieken thuis waardoor je zelf ook thuis moet blijven. Dan mag ik niet klagen in m’n eentje in m’n busje.

Stiekem kijk ik al een beetje vooruit naar de kerstvakantie. Kerst vieren met de hele familie en oud en nieuw met vrienden. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal zal zijn tegen die tijd. Zou het weer kunnen? Misschien, heel misschien is er wel een vaccin tegen die tijd en kan ons gewone leven weer op gang komen

Ik durf er bijna nog niet aan te denken, lekker op vakantie naar Italië volgend jaar… Voorlopig droom ik hier nog maar even van. Want voordat het zover is, hebben we nog een lange winter voor de boeg.

Gelukkig is er Zelfstandigen Bouw om jou te versterken in deze moeilijke periode. Zij kunnen je namelijk helpen met het aanvragen van overheidssteun als jij in de problemen bent gekomen door corona.

Harald van Beest, zelfstandig ondernemer en bestuurslid van Zelfstandigen Bouw

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden