Blog

Blog bestuurslid Harald van Beest: "Maar dan ineens is het hier!"

2 april 2020
2 minuten
Harald van Beest

Maar dan ineens is het hier!

Eindelijk voorjaar, na een lange natte winter is het nu tijd voor buitenklussen. Wie is daar niet aan toe?

Wat duurde deze donkere winter lang dit keer, veel kwam er op ons af wat de dagen soms niet lichter kleurde. Ik denk aan de verplichte AOV, de zelfstandigenaftrek die deels verdwijnt en wat er verder op ons af gaat komen; misschien wel een verplicht pensioen.

Eindelijk voorjaar, ik kan altijd heerlijk genieten van de eerste zonnestralen weer op de bol.
Ik heb er zin in!

Maar dan ineens is het hier! Het coronavirus. Tot voor kort was het voor ons allemaal een ver van je bed show. Maar inmiddels weten we wel beter; wat een impact gaat dit hebben voor velen onder ons en waar gaat dit ophouden?

Ik zelf heb ruim voldoende werk in het vooruitzicht, maar ik kan nu nog geen week in de toekomst kijken….Voor velen onder ons wordt dit een spannende tijd en ik hoop voor iedereen met voldoende werk dat ook gewoon door kan en mag gaan.

Onze regering lijkt de problemen goed te herkennen en schiet zzp’ers in nood financieel te hulp; voor de een zal dit een druppel op een gloeiende plaat zijn en voor de ander misschien net genoeg. Laat dit allemaal maar snel voorbij zijn. Er is nu wel genoeg op ons af gekomen.

Ik hoop dat jullie dit allemaal in goede gezondheid doorkomen. Gebouwd worden moet er de komende jaren voldoende, daar zal het niet aan liggen. Dus zodra corona is verslagen, kunnen we volop aan de gang en wie weet genieten we dan nog net even van dat lekkere voorjaarszonnetje.

Harald van Beest
Bestuurslid Zelfstandigen Bouw

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden