Zelfstandig ondernemer worden in de bouw

Ieder jaar starten tussen de 120.000 en 140.000 Nederlanders een eigen onderneming. 95% van deze nieuwe ondernemers wordt zzp'er.

Als vakman in de bouw weet jij precies waar je mee bezig bent, maar als startende ondernemer heb je meer vragen dan antwoorden. Zelfstandigen Bouw helpt je op weg. Want een goed begin is het halve werk!

Zzp'er worden, waarom eigenlijk?

Als zzp’er heb jij de touwtjes in handen. Je bent baas over je eigen agenda en geniet financiële onafhankelijkheid. Betaald krijgen naar werk dat je écht doet waarbij de klant altijd centraal staat. Jij bent de spin in het web van je eigen bedrijf en zelf verantwoordelijk voor de klussen die je wel óf juist niet aanneemt.

Een eigen bedrijf starten, hoe werkt dat?

Zzp'er worden hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Denk ook aan je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, dit doe je een week voordat je daadwerkelijk start. Wil je de overstap van loondienst naar zzp’er maken? Parttime ondernemen of een eigen bedrijf starten vanuit een uitkering? Ook dan ben je bij Zelfstandigen Bouw aan het juiste adres.

Starterskit

Zelfstandigen Bouw begeleidt al jaren startende ondernemers in de bouw met de Starterskit. De Starterskit zit boordevol informatiebladen met praktische tips voor startende ondernemers in de bouw. Ook als je je nog aan het oriënteren bent helpen deze tips je met alle voorbereidingen. De Starterskit kost € 25 (eenmalig) en naast de informatiebladen ontvang je standaard Algemene Voorwaarden. Deze zijn toegespitst op ondernemen in de bouw en kun je personaliseren voor je eigen bedrijf. Ook staat onze Helpdesk voor je klaar met tips en advies.

Voorbereiden, starten, groeien. Met Zelfstandigen Bouw neem je de juiste stappen op het juiste moment.

Lees verder over de Starterskit

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden