Nieuws

Pensioenproef zelfstandigen vastgelopen

13 juli 2021
1 minuut
Charles Verhoef

Vrije keuze pensioen voor zelfstandigen

Zelfstandigen Bouw stimuleert de mogelijkheden voor zelfstandigen om geld opzij te zetten voor hun oude dag. Mits de zelfstandige de vrije keuze heeft dit wel of niet te doen. Aangezien velen een pensioen hebben opgebouwd bij het BPF Bouw in de tijd dat ze werknemer waren, zou het mooi zijn als je vrijwillig pensioen kan blijven opbouwen bij het BPF Bouw. Uiteraard op jouw manier. Jij bepaalt hoeveel je opzij legt voor je oude dag en wanneer je het op wilt nemen. En jouw ingelegde euro’s blijven ook van jou en verdwijnen niet op de grote hoop.


Jouw pensioen geld op de grote hoop

Samen met BPF Bouw hebben we hiervoor een oplossing gemaakt. Het Ministerie van Sociale Zaken weigert echter hieraan mee te werken. Zij willen dat jouw ingelegde geld wel op de grote hoop terecht komt. Voor Zelfstandigen Bouw is dat onaanvaardbaar. De oplossing om bij het BPF Bouw vrijwillig pensioen op te bouwen gaat dan ook niet door.

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden