Nieuws

Bouwspraak campagne

23 mei 2021
2 minuten
Bouwspraak


Simpele hand- en armgebaren maken het verschil

De bouwplaats is één van de meeste onveilige werkplekken van Nederland. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe voorkomen we deze ongelukken? Hoe zorgen we voor minder ongevallen op de bouw? Daarvoor is Bouwspraak in het leven geroepen. Bouwspraak is een universele 'taal' om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten met simpele en herkenbare hand- en armgebaren. Om deze simpele hand- en armgebaren tussen de oren te krijgen is er 10 mei een nieuwe campagne gestart.

Veel ongevallen zijn te voorkomen door betere communicatie. Dit is best een uitdaging als je bedenkt dat bouwvakkers vaak last hebben van omgevingslawaai. Daarnaast is het Nederlands allang niet meer de enige taal op de bouwplaats. De gebaren in Bouwspraak zijn gemaakt om elkaar op de bouwplaats te waarschuwen, aan te sturen en/of te beschermen. Bedoeld om elkaar snel en eenvoudig te attenderen op onveilige situaties. 

Meer weten?

Kijk op www.bouwspraak.nl Hier vind je ook de verschillende gebaren voor bijvoorbeeld: help, stop, naar achteren/voren of gehoorbescherming.


Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden