Nieuws

Bouwspraak campagne

23 mei 2021
2 minuten
Bouwspraak


Simpele hand- en armgebaren maken het verschil

De bouwplaats is één van de meeste onveilige werkplekken van Nederland. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe voorkomen we deze ongelukken? Hoe zorgen we voor minder ongevallen op de bouw? Daarvoor is Bouwspraak in het leven geroepen. Bouwspraak is een universele 'taal' om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten met simpele en herkenbare hand- en armgebaren. Om deze simpele hand- en armgebaren tussen de oren te krijgen is er 10 mei een nieuwe campagne gestart.

Veel ongevallen zijn te voorkomen door betere communicatie. Dit is best een uitdaging als je bedenkt dat bouwvakkers vaak last hebben van omgevingslawaai. Daarnaast is het Nederlands allang niet meer de enige taal op de bouwplaats. De gebaren in Bouwspraak zijn gemaakt om elkaar op de bouwplaats te waarschuwen, aan te sturen en/of te beschermen. Bedoeld om elkaar snel en eenvoudig te attenderen op onveilige situaties. 

Meer weten?

Kijk op www.bouwspraak.nl Hier vind je ook de verschillende gebaren voor bijvoorbeeld: help, stop, naar achteren/voren of gehoorbescherming.


© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden