Actueel

Hierdoor waren zijn laatste weken zonder financiële zorgen

3 september 2021
2 minuten
Doesjka Hoek

Brief Doesjka Hoek

Op zijn 55e besloot René zich toch maar aan te melden voor AOV Bouw. Voor de zekerheid, want hij werd een dagje ouder en dan loop je toch meer risico.

Geen moment had hij verwacht dat hij er zo snel een beroep op zou moeten doen. Want hij werd ziek, ongeneeslijk ziek.

Dankzij AOV Bouw hoefde hij zich gelukkig in de laatste periode van zijn leven geen financiële zorgen te maken, schrijft zijn vrouw in een brief aan ons. Een brief die we op haar en zijn verzoek hieronder publiceren.

Beste Zelfstandigen Bouw,

Hoe plotseling, onverwacht en hard jullie nodig kunnen zijn werd me dit jaar op een heel confronterende manier duidelijk.

Mijn man was behalve schilder, een vrijbuiter en een sloddervos. Hij was een harde werker en zijn collega’s en klanten zagen hem graag.

Zelfstandig zijn gaf hem de mogelijkheid lange reizen te maken naar verre landen, zijn fotocamera altijd in de aanslag. Administratie en financiën waren zaken die hij grotendeels aan mij overliet, dat was niets voor hem.

Na lang aandringen besloot hij toch in te stappen in “de schenkingsregeling”van Zelfstandigen Bouw. Hij was 55 jaar, en ja, dan loop je toch eerder wat op…….

Hij draaide een goed jaar, volop werk, en ruimte voor weer een mooie reis…naar Tanzania. Stralend en uitgerust kwam hij na twee maanden, begin maart, weer thuis.

De agenda, voor zover hij die bijhield, stond vol voor nog zo’n goed jaar.

Nog geen twee dagen later begon de pijn. De dokter dacht aan nierstenen….helaas…Het bleek uitgezaaide longkanker te zijn.

En toen begon de rollercoaster, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, vele onderzoeken en kuren, een bed in de huiskamer etc……

We hebben Zelfstandigen Bouw ingeschakeld. En kregen alle begrip en medewerking. Zonder een enkel probleem kregen we uitbetaald.

Door de goed doordachte constructie van deze schenkingsregeling had het gelukkig geen enkele invloed op mijn uitkering. Hierdoor waren zijn laatste weken zonder financiële zorgen.

Hij overleed nog geen vier maanden na zijn laatste reis.

In de periode daarna moest ik allerlei zaken regelen, waaronder de afwikkeling van het bedrijf.

Wat bleek, “mijn sloddervos” had zelf twee en een half jaar daarvoor een auto gekocht. En in het leasecontract stonden een aantal voorwaarden waar niet aan was voldaan.

Ook hier bood Zelfstandigen Bouw, middels de rechtsbijstandverzekering geweldige hulp.

Vanaf het moment dat hij ziek werd tot zijn overlijden, vier maanden later, is er geen spetter tijd meer geweest om ook maar iets te regelen.

En ik ben enorm dankbaar voor de hulp en ondersteuning die mij geboden is in deze hectische en moeilijke periode.

Dank jullie wel !!!!!!!!

Ik kan het iedereen aanbevelen.

Doesjka
Meer informatie over AOV Bouw


Gerelateerd

Nieuws
30 november 2023
2 minuten

Koen Dijkstra nieuwe voorzitter Zelfstandigen Bouw: Streven naar inclusiviteit en samenwerking

Als de nieuwe voorzitter van Zelfstandigen Bouw voel ik mij ongelooflijk bevoorrecht. Het is een rol die mij de kans biedt om mijn passie voor vakmanschap en mijn ervaring als zelfstandig schilder te verenigen met mijn toewijding aan de belangen van onze leden. Het is een uitdaging die ik met volle overgave zal aangaan.

Nieuws
23 oktober 2023
6 minuten

Wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden

Zelfstandigen Bouw heeft met verbazing kennis genomen van het Wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden. Verbazing omdat de voorgestelde oplossingsrichtingen voorbij gaan aan het kernprobleem van de wet DBA. Dit wetsvoorstel suggereert dat het probleem gelegen is in een onvoldoende heldere wettelijke definitie van de arbeidsovereenkomst (art. 7:610 BW). De veelvuldige jurisprudentie van de afgelopen decennia hierover geeft daarentegen voldoende helderheid over wanneer sprake is van een arbeidsovereenkomst of niet. Het wetsvoorstel draagt niet bij aan extra verheldering. Integendeel, de voorgestelde criteria als ‘inbedding’ en ‘kernactiviteit’ zullen juist bijdragen aan de roep om meer jurisprudentie.

Column
29 augustus 2023
2 minuten

#VAKSJAAK - Kunstmatige Intelligentie in de Schildersbranche

De schildersbranche heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. We hebben gezien hoe sociale media ons dichter bij elkaar brachten en ons de kans gaven om wereldwijd kennis en inspiratie te delen. Maar nu staan we voor een nieuwe uitdaging: kunstmatige intelligentie (AI) en de impact ervan op onze schildersbranche.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden