Column

Hier vind je columns van onze medewerkers, bestuursleden of vakmensen uit de bouw. In een column worden ervaringen gedeeld of opiniestukken geschreven.

Column
29 augustus 2023
2 minuten

#VAKSJAAK - Kunstmatige Intelligentie in de Schildersbranche

De schildersbranche heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. We hebben gezien hoe sociale media ons dichter bij elkaar brachten en ons de kans gaven om wereldwijd kennis en inspiratie te delen. Maar nu staan we voor een nieuwe uitdaging: kunstmatige intelligentie (AI) en de impact ervan op onze schildersbranche.

Column
15 maart 2022
1 minuut

Voorrijkosten

De brandstofkosten rijzen de pan uit. En het einde is nog niet in zicht. Automobilisten betalen recordprijzen aan de pomp. Je zou wel gek zijn dat als zelfstandig ondernemer voor eigen rekening te nemen als de opdrachtgevers voor je in de rij staan. Lees de column van onze voorzitter Charles Verhoef.

Column
3 december 2021
1 minuut

Het was me een jaartje

Geen vuurwerk, wel schaatsen op natuurijs. Zo herinner ik me het begin van 2021, het tweede jaar waarin corona en de maatregelen tegen corona het land beheersten.

Column
2 november 2021
2 minuten

Betaal minder belasting

Het jaar loopt alweer ten einde. Waarschijnlijk heb je volop in het werk gezeten en goed verdiend. Dat is mooi! Keerzijde van goed verdienen is ook veel belasting betalen. Daar valt wat aan te doen. Stop wat geld in je pensioenpot voor later.

Column
5 oktober 2021
2 minuten

Geef de leugen geen gelijk

Iedereen liegt weleens. Al is het maar een leugentje om bestwil. Als er geld mee in het geding is, neemt het aantal leugenaars rap toe. Elke dag wordt onze juridische helpdesk gebeld door leden die hiervan de dupe dreigen te worden.

Column
26 april 2021
3 minuten

In gesprek met de Koning

Column Koen over het online werkbezoek met de Koning

Column
2 maart 2021
3 minuten

Een bouwbedrijf met alleen vrouwen

Al 25 jaar werk ik als vrouw in een mannenwereld. Ik ken schildersbedrijven waar alleen vrouwen werken. En ik ken een jonge vrouw die onlangs een onderneming in het installatiewerk is gestart en vrouwen wil opleiden in dit vak. Een bouwbedrijf met alleen vrouwen zou dat ook mogelijk zijn, vraag ik me wel eens af.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden