Zelfstandigenaftrek: een van de leukere delen van aangifte doen. In principe is ons belastingsysteem zo ingericht dat hard werken en tijd steken in je eigen onderneming uiteindelijk loont.
Deze aftrekpost valt onder de grote noemer “ondernemersaftrek”. Een verzamelnaam voor verschillende aftrekposten voor zelfstandig ondernemers. De belangrijkste twee, of de twee waar je als zzp’er in de bouw waarschijnlijk mee te maken krijgt zijn: Zelfstandigen- en Startersaftrek.
Of je recht hebt op deze aftrekposten lees je in het informatieblad “Heb ik recht op zelfstandigenaftrek?”. Klik op de button om het informatieblad aan te vragen en weet meteen waar je als zzper in de bouw aan toe bent bij het invullen van de volgende aangifte. Houd je boekhouding eenmanszaak ook altijd goed bij.
Informatieblad Zelfstandigenaftrek
Bij de helpdesk van Zelfstandigen Bouw kun je terecht voor persoonlijk advies en informatie. Bel ons op 0348 439 000 of vul het contactformulier in.
Lees verder over onze diensten die jou als zelfstandig ondernemer versterken. Of word donateur voor slechts € 25 per jaar (excl. btw). Als donateur steun je onze belangenbehartiging in politiek Den Haag, maak je gebruik van kortingen en onze helpdesk.
Als starter kan je alle aftrekposten goed gebruiken. Vaak zijn er investeringen gedaan, en je uurtarief is misschien nog niet wat het moet zijn. De eerste vijf jaar heb je naast de zelfstandigenaftrek ook recht op startersaftrek. De startersaftrek kan behoorlijk verschil maken in je netto inkomen. Maar wat zijn precies de voorwaarden? We zetten het voor je op een rijtje.
22% of 12%. Ieder jaar geldt weer een ander tarief voor de bijtelling bedrijfsauto. Wat is bijtelling van een bedrijfsauto en hoe werkt het precies? Zorg dat je als zelfstandig ondernemer op de hoogte bent en dat je bedrijfsbus ook voor je bedrijf een waardevolle toevoeging is.
Als zelfstandig ondernemer in de bouw, hout of techniek kun je te maken krijgen met verschillende btw tarieven.