Werk afgerond? Gebruik een opleverlijst en laat tekenen voor akkoord

Bij de start van een klus laat je de opdrachtgever weten dat je met een opleverlijst werkt. Dit is voor jou waarschijnlijk een standaard gegeven, maar voor de opdrachtgever misschien niet. Zorg dat hij weet wat hem te wachten staat bij de oplevering van de bouwopdracht. Spreek af om de lijst door te nemen na de oplevering van je werk.

Samen met de opdrachtgever loop je het project na om te controleren of alles in orde is. Tot het laatste moment draag jij de grootste zorg voor je project.

Daarom is het belangrijk gebruik te maken van een opleverlijst. De specifieke onderdelen kun je daarop afvinken en goed laten keuren door de opdrachtgever. Je maakt een duidelijke notitie van eventuele restpunten. Dat zijn punten die je nog moet doen of oplossen voordat de oplevering compleet is. Bekijk ook zeker eens welke afspraken goed zijn om op te nemen in een opdrachtovereenkomst.

Oplevering in de bouw? Zaken die je opneemt in de opleverlijst.

Op een opleverlijst zet je de volgende zaken:

  • Gegevens van de opdrachtgever.
  • Adres / locatie waar je de werkzaamheden uit hebt gevoerd;
  • Je eigen gegevens;
  • Omschrijving van het werk en de afgesproken werkzaamheden;
    Bijv. Woonkamer, laminaatvloer verwijderen.
  • Status van de werkzaamheden;
    Bijv. Voldaan of ondervloer nog verwijderen.
  • Datum, plaats, jouw handtekening en de handtekening van de opdrachtgever.

Jij en je opdrachtgever zetten beide een handtekening voor akkoord. Dit is erg belangrijk zodat je later aan kunt tonen dat de opdrachtgever bij de doorloop aanwezig was en op de hoogte was van de status van de werkzaamheden. Je maakt een nieuwe afspraak over de restpunten. Bijv. [je naam] zal ernaar streven de resterende werkzaamheden binnen 4 weken te voldoen.

Werk je aan een groter project? Plan dan tussentijdse oplevermomenten in. Bijvoorbeeld bij de afronding van een specifieke ruimte. De opdrachtgever krijgt tijdig de kans om aan te geven als iets niet naar wens is. Zo voorkom je dat je aan het einde van het project nog restpunten van eerdere onderdelen op moet lossen of zelfs werk moet afbreken.

Meer weten over Zelfstandigen Bouw?

Lees verder over onze diensten die jou als zelfstandig ondernemer versterken. Of word donateur voor slechts € 25 per jaar (excl. btw). Als donateur steun je onze belangenbehartiging in politiek Den Haag, maak je gebruik van kortingen en onze helpdesk.Lees verder over onze dienstenWord donateur

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden