Verzekeringen voor de zzp timmerman

Ben jij timmerman en actief als zzp’er in de bouw? Dit artikel zal je meer inzicht geven in de verzekeringen die voor jou belangrijk zijn. Je werkt hard om projecten tot in de puntjes af te leveren, maar in dit veeleisende vak liggen risico’s altijd op de loer. Deze risico’s probeer je als zzp’er zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken, maar helaas zijn er ook risico’s de je niet kunt beperken of voorkomen. Om deze reden is het van cruciaal belang om je voor deze risico’s te verzekeren.

 

Waarom verzekeringen belangrijk zijn voor zelfstandige (zzp) timmermannen

Als zzp timmerman ben je verantwoordelijk voor de risico’s die bij je werk en vak horen. Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over risico’s zoals ongelukken op locatie, schade aan eigendommen van de klant of zelfs langdurige arbeidsongeschiktheid bij ziekte? Verzekeringen bieden de bescherming en gemoedsrust voor de zzp timmerman.

 

De belangrijkste verzekeringen die je als zzp timmermannen kunt afsluiten

Persoonlijke verzekeringen voor zzp’ers:

1. Arbeidsongeschiktheidsvoorziening

Heb jij wel eens nagedacht over risico’s zoals (tijdelijke) ziekte of arbeidsongeschiktheid? Je kunt je via Zelfstandigen Bouw verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Dit is vergeleken met verzekeringen een betaalbare manier om financiële stabiliteit te geven voor de zzp timmerman.

Voorbeeld: Je glijdt uit op een steiger en breekt je schouder en bent een half jaar uit de running. Met AOV bouw ben je als timmerman verzekerd van een inkomen voor maximaal 2 of 5 jaar.Lees verder over AOV Bouw


2. Rechtsbijstandsverzekering

We gaan ervan uit dat we als zzp timmerman geen juridische problemen ervaren, maar als je dit wel hebt, bezorgt dat jou tijd, geld en kopzorgen. Onze Rechtsbijstand Compleet is een voorziening voor de zelfstandige (zzp) timmerman voor zakelijke juridische bijstand bij een geschil.

 Voorbeeld: Je hebt een geschil met je opdrachtgever over de oplevering van een project. Met onze Rechtsbijstand Compleet help onze juristen en advocaten je om je juridische positie te verdedigen.


Lees verder over Rechtsbijstand Compleet

 

3. Ongevallenverzekering

Een bekende uitspraak luidt: ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’, maar wat betekent dit voor de zelfstandige (zzp) timmerman? De financiële gevolgen kunnen groot zijn bij blijvend letsel voor jezelf. En wat nou als dit ongeval zorgt voor overlijden? Jouw nabestaande(n) laat je dan achter met het verdriet van verlies, maar ook met de financiële gevolgen. De collectieve ongevallenverzekering verzekert de zzp timmerman en zijn/haar nabestaande(n) met een eenmalige uitkering bij blijvend letsel.

Voorbeeld: Na een val van een ladder houd je blijvend letsel over. Met onze collectieve ongevallenverzekering ontvang je een eenmalige netto uitkering tot max. € 300.000.

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor de genoemde verzekeringen. Houd er rekening mee dat dit vanaf-prijzen zijn en dat de exacte kosten kunnen variëren op basis van jouw specifieke situatie.

 

Lees verder over onze Collectieve Ongevallenverzekering


Verzekering/voorziening

Prijs

AOV Bouw

Vanaf € 75 per maand

Rechtsbijstand Compleet

€ 240 per jaar

Collectieve Ongevallenverzekering

Vanaf €  125 per jaar

 

 

Andere relevante verzekeringen voor de zelfstandige timmerman (zzp)

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Een schade gebeurt meestal op de meest onverwachte momenten en kan ingrijpende financiële gevolgen hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schadeclaims als je als de zelfstandige timmerman (zzp) per ongeluk schade veroorzaakt aan eigendommen van anderen tijdens je werk.

Voorbeeld: Bij het verzetten van een trap stoot je een dure vaas om. Een AVB biedt je dan financiële bescherming.


Lees verder over een AVB

 

2. CAR-verzekering

Als zelfstandige timmerman (zzp) ben je je bewust dat bij ieder bouwproject wel iets mis kan gaan waardoor schade ontstaat. Een Construction Allrisk (CAR) dekt materiele schade die veroorzaakt wordt door bouwwerkzaamheden.

Voorbeeld: Heiwerkzaamheden veroorzaken scheuren in de muren van de buren van jouw klant.


Lees verder over een CAR-verzekering

 

3. Bedrijfsbus

Een bedrijfsbus is onmisbaar voor elke timmerman die als zzp’er werkzaam is. Het is daarom slim om je bedrijfsbus goed te verzekeren. Er zijn 3 varianten: WA (verplicht) , Beperkt Casco en Volledig Casco.


Lees verder over je bedrijfsbus verzekeren

 

4. Inventaris/goederenverzekering

 

Zonder gereedschap kun je als timmerman niets meer. Als er brand in jouw werk- of opslagplaats uitbreekt heb je als zelfstandige timmerman (zzp) een groot probleem. Daarom sluiten de meeste zzp’ers een goede inventaris-/goederenverzekering af.


Lees verder over inventaris/goederenverzekering


5. Vervoerverzekering eigen goederen

 

Het zal je maar gebeuren. Je bent aan het werk bij een klant en je bus wordt opengebroken en je kostbare gereedschap meegenomen. Een eigen vervoerverzekering dekt schade aan je gereedschap en materiaal in je bedrijfsbus bij beschadiging, verlies of diefstal.

 

Lees verder over vervoerverzekering eigen goederenWil jij jouw timmerbedrijf verzekeren met de juiste verzekeringen?

Vraag vrijblijvend een premieberekening aan voor deze bedrijfsverzekering(en)


Gratis premieberekening

 


Vragen? Twijfels?


Wij staan altijd voor je klaar. Jouw financiële veiligheid is onze prioriteit, zodat jij je kunt blijven richten op je passie: timmeren. Bel of WhatsApp ons op 0348 439 000. Of stuur een mail naar verzekeringen@zelfstandigenbouw.nl

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden