Verzeker jezelf met een Ongevallenverzekering

Een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje, ga altijd veilig te werk. In het dagelijkse leven neem je veel voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Denk aan het omdoen van je gordel in de auto of het opbergen van scherpe voorwerpen.

Een bedrijfsongeval maar ook een ongeval thuis kan iedereen, dus ook jou, overkomen. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Je verzekeren tegen de gevolgen van een ongeval doe je met onze Collectieve Ongevallenverzekering. Want stel je voor dat je door een ongeval niet meer kunt werken? Dan is er ook geen inkomen meer.

Een ongeval voorkomen is altijd beter dan genezen. Naast een goede ongevallenverzekering kun je zelf ook een aantal dingen doen om een veilige werkomgeving te creëren.

Wat kan ik doen voor mijn eigen veiligheid tijdens mijn werk?

  • Zorg dat je genoeg kennis hebt over de gereedschappen en materialen de je gebruikt, om er veilig mee te kunnen werken;
  • Werk netjes en opgeruimd, laat geen onnodig materiaal slingeren waar je overheen zou kunnen struikelen;
  • De ruimte of locatie waar je werkt kun jij het beste inschatten. Kun jij hier veilig je werk doen?

Je opdrachtgever heeft de zogenoemde zorgplicht. Hij mag niet van jou verlangen jezelf in een onveilig situatie te brengen. Adviseer je opdrachtgever over eventuele veiligheidsmaatregelen. Denk jij dat je onmogelijk je werk veilig uit kunt voeren? Dan mag je ook weigeren.

Wat als ik toch betrokken raak bij een bedrijfsongeval?

Als je toch betrokken raakt bij een ongeval dan kun je een vergoeding krijgen via onze ongevallenverzekering. Zowel privé als zakelijk. Een bedrijfsongeval meld je altijd bij de arbeidsinspectie. Zij beoordelen wie aansprakelijk is voor de gevolgen, jij of de opdrachtgever.

Waar sluit ik een ongevallenverzekering af en wat kost dat?

Zelfstandigen Bouw biedt een uitstekende collectieve ongevallenverzekering. Een verzekering zonder leeftijdsgrenzen, uitsluitingen of medische acceptatie. De dekking is zowel privé als zakelijk. Ook kun je ervoor kiezen je gezin mee te verzekeren.

Collectieve Ongevallenverzekering afsluitenDownloadflyer Collectieve Ongevallenverzekering

Gerelateerd

Verzekeringen

CAR (Construction All Risk): Heb jij een CAR-verzekering voor gevolgschade bij constructief werk?

CAR staat voor Construction All Risk. Het is belangrijk te weten of de werkzaamheden die je uitvoert vallen onder constructief werk om jezelf te verzekeren tegen eventuele gevolgschade met een bouwverzekering particulier. Maar wat is constructief werk eigenlijk?

Verzekeringen

Collectieve zorgverzekering via Zelfstandigen Bouw

Hoewel de zorgverzekering een privé verzekering is, kun je via Zelfstandigen Bouw heel voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten voor jou én je gezin.

Verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers in de bouw. De eerste verzekering die je als zelfstandige afsluit

Welke schade dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp? Je bent ergens aan het klussen en je stoot een dure vaas om of maakt per ongeluk een kras op een antieke kast. Hoewel jij altijd zo zorgvuldig mogelijk te werk gaat zijn dit realistische situaties. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de kosten die nodig zijn om de schade te herstellen. Naast het vergoeden van directe schade, dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp ook gevolgschade. Bijvoorbeeld: Je hebt aan waterleidingen gewerkt bij een opdrachtgever en er ontstaat lekkage. Het herstellen van je eigen werk, in dit geval de waterleidingen, betaal je zelf. De gevolgschade (waterschade) wordt gedekt door je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Welke schade dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp niet? Jij bent de vakman. Jij weet het beste wat wel of niet mogelijk is. Wil je opdrachtgever een nieuwe vloer, maar zie jij dat de ondergrond niet goed is? Vertel het hem. Wil hij toch dat je de vloer op de slechte ondergrond legt? Laat hem dan tekenen voor akkoord in een overeenkomst met algemene voorwaarden bouw. Vermeld in het akkoord dat je hebt gewaarschuwd én dat de opdrachtgever toch wil dat je het werk zo uitvoert. Als je opdrachtgever tekent voor akkoord dan kan hij jou achteraf niet aansprakelijk stellen voor de gevolgschade. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt dergelijke schade ook niet. Dit doe je met een bouwverzekering particulier Waar kan ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp is onderdeel van het ondernemerspakket van onze bedrijfsverzekeringen, samengesteld door Zelfstandigen Bouw. Met dit pakket bespaar je tot wel 30% op de belangrijkste verzekeringen. Benieuwd welke verzekeringen je nog meer nodig hebt? Of een losse aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bekijk de mogelijkheden op onze verzekeringspagina.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden