Opdrachten werven in de bouw doe je zo

Als zelfstandig ondernemer in de bouw ben je niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van een opdracht, je moet die opdracht ook eerst nog zien binnen te halen. En dat blijkt vaak een vak apart. We helpen je een handje met antwoorden op de vraag: hoe kom je aan opdrachten in de bouw?


Met deze handige tips heb je in een mum van tijd weer interessante opdrachten in handen! Om te kunnen doen waar je écht goed in bent: (ver)bouwen!


Gebruik je eigen netwerk

Zoek het dichtbij huis. Vrienden, familie, buren, (ex-)collega’s; Geef ze bijvoorbeeld een stapeltje visitekaartjes mee. Want dikke kans dat zij tegen potentiële bouwopdrachten aanlopen op plekken waar jij niet zo snel komt.


Gebruik social media

Social media is de beste manier van gratis adverteren. Wees zichtbaar en plaats regelmatig leuke of berichtenen laat je werk zien op Facebook, Instagram, Twitter en/of LinkedIn.


Maak reclame via de lokale krant

Benader een journalist van een lokale of regionale krant of een vakblad voor een leuk verhaal over jouw bedrijf. Als het wordt opgepikt, is dat een gratis advertentie. Lukt het niet, dan hoeft een terugkerende advertentie in de lokale krant ook niet duur te zijn. Op deze manier herinner je de lezer wel elke keer aan je bestaan en dat ze bij jou terecht kunnen voor hun klus.


Presenteer je bedrijf

Ben je eenmaal in gesprek met een potentiële klant? Hengel hem (of haar) dan naar binnen door goed naar zijn verhaal te luisteren, een goed beeld te geven van wat jij te bieden hebt en wees onderscheidend. Waarom ben jij de juiste man voor deze klus?

 

Doe je werk goed

Of het nu een aanbeveling is of een goede review. Blije klanten maken reclame voor je en zorgen voor nieuwe klanten. Dus werk netjes en schoon, kom je afspraken na, wees eerlijk en laat je deskundigheid zien. Hou goed contact en zorg voor een goede sfeer tijdens de klus.


Klus geklaard

Werk klachten netjes af. Wees goed bereikbaar en zet net dat stapje extra. In werk, maar ook met bijvoorbeeld een bosje bloemen bij de oplevering. Dit zijn slechts een paar van de vele tips. Wil je nog verder op weg geholpen worden? Download het informatieblad over opdrachten werven.

 

Informatieblad Opdrachten wervenAanmelden bij Zelfstandigen Bouw?

Lees verder over onze diensten waarmee we jou versterken. Of word donateur voor slechts € 25 per jaar (excl. btw). Als donateur steun je onze belangenbehartiging in politiek Den Haag, maak je gebruik van kortingen en onze helpdesk.Lees verder over onze dienstenWord donateur

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden