Facebook: Berichten schrijven doe je zo

Als zelfstandig ondernemer in de bouw wil je online zichtbaar zijn, maar met alleen een website kom je er niet. Mensen moeten je bedrijf eerst ontdekken en dat gebeurt niet vanzelf. Daarom is social media een goede oplossing om je bedrijf als merk goed neer te zetten. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en je kunt dit prima zelf doen of vragen of iemand je kan helpen bij het maken van bijvoorbeeld foto’s. Er zijn verschillende mogelijkheden om posts te plaatsen die we hieronder voor je uitleggen.

Afbeelding met tekst

Plaats bijvoorbeeld een foto van jezelf terwijl je aan het werk bent, of laat juist het opgeleverde werk zien waar je trots op bent. Schrijf er een leuke, korte tekst bij en maak het bericht persoonlijk. Jij bent de persoon achter het werk en jij bent de expert. Laat dus zien wat jij doet en belangrijk vindt.

Wil je op alle devices (desktop, mobiel en tablet) een goed zichtbare afbeelding plaatsen, gebruik dan een afbeelding van 1200 x 900 pixels. Een iets kleinere afbeelding mag ook, als hij maar in de verhouding 4:3 is.


Posts met een link: om mensen door te verwijzen naar je website

Om mensen door te sturen naar je website, zorg je ervoor dat ze op de link in jouw bericht klikken. In de tekst zet je een URL die naar de juiste pagina leidt. Bijvoorbeeld: Ben je benieuwd naar eerdere projecten die we hebben opgeleverd? Bekijk dan (URL) en ontdek ze allemaal!

Als de URL erg lang is dan kun je deze inkorten met Bitly. In dit programma vul je de lange URL in waardoor er een kortere van gemaakt wordt. Zo maak je je post wat beter leesbaar.

Wil je het optimale resultaat halen dan is het wenselijk om een groter formaat afbeelding dan 486 x 254 pixels te gebruiken. Facebook adviseert hier 1200 x 628 pixels voor; in ieder geval een afbeelding in de verhouding van 1,91:1.

Dit zijn de twee makkelijkste manieren op Facebook om je bedrijf bekender te maken. Wil je een stapje verder gaan, dan zijn er enkele opties mogelijk waardoor je jezelf net wat meer kunt onderscheiden van de rest.

Een extra service die je kunt aanbieden is het contact via een privébericht. Van belang is dan wel dat je dagelijks Facebook bekijkt en deze berichten beantwoordt. Door op Chatberichten ontvangen te klikken, wordt een bericht voor je klaargezet met de juiste link. Er is alleen nog een tekst nodig bij de post, bijvoorbeeld: Wist je al dat je ook via Messenger met ons kunt praten? Laat een berichtje achter en we komen snel bij je terug met een reactie!

Wil je jouw posts wat opleuken met emoticons  dan is hier een handige website voor: www.getemoji.com. Hier kun je heel gemakkelijk emoji’s kopiëren en plakken in jouw bericht. Zorg er wel voor dat het bericht duidelijk leesbaar blijft. De afbeelding en tekst zijn het belangrijkste om jouw boodschap over te brengen.

Heb je de mogelijkheid om video’s te maken? Doen! Video werkt heel goed op Facebook. Mensen besluiten heel snel of ze de video verder willen kijken, dus je moet hem zo pakkend mogelijk maken. De eerste drie seconden zijn cruciaal. Maak je video niet te lang, een minuut is prima. Bedenk wel; is de video geschikt voor op Facebook en zakelijk genoeg? Anders kun je hem altijd via je persoonlijke account delen.


Tips:

  • Post alleen berichten die voor de doelgroep van belang zijn, je wilt je volgers natuurlijk wel de content bieden die voor hen relevant is;
  • Post regelmatig een update: als je iedere week iets te delen hebt wat belangrijk is, is dat heel goed! Maar als je een tijd met dezelfde klus bezig bent en er geen nieuwe informatie voor jouw doelgroep is, wacht dan tot je weer iets nieuws te melden hebt. Probeer wel iedere twee weken een bericht te plaatsen zodat je opgemerkt blijft;
  • Zorg ervoor dat je bedrijfspagina ook echt voor jouw onderneming is. Voor privé-updates kun je je persoonlijke profiel gebruiken;
  • Schrijf enthousiast en gebruik goede Nederlandse zinnen die iedereen begrijpt. Vind je dit lastig, dan kun je altijd aan familie vragen om de berichten die je wil plaatsen door te lezen. Misschien ontstaan er op die manier zelfs nieuwe ideeën! Ben je nog niet aangesloten en wil je meer weten over Zelfstandigen Bouw?

Lees verder over onze diensten waarmee we jou versterken. Of word donateur voor slechts € 25 per jaar (excl. btw). Als donateur steun je onze belangenbehartiging in politiek Den Haag, maak je gebruik van kortingen en onze helpdesk.Lees verder over onze dienstenWord donateur

 


© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden