Collectieve zorgverzekering via Zelfstandigen Bouw

Een zorgverzekering is voor iedereen een verplichte privéverzekering. Een basis zorgverzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld spoedeisende hulp, een ziekenhuisopname of een bezoek aan de huisarts. Je collectieve zorgverzekering kun je uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie, een bril of lenzen.

Hoewel de zorgverzekering een privé verzekering is, kun je via Zelfstandigen Bouw heel voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten voor jou én je gezin. Deze zorgverzekering kun je afsluiten bij verschillende zorgaanbieders en collectiviteitskorting kan oplopen tot 15%.


Welke collectieve zorgverzekering past bij mij

Er zijn drie soorten collectieve  zorgverzekeringen. De restitutiepolis, de naturapolis en de budgetpolis. Bekijk goed welke polis het beste bij jou en je gezin past. Een goedkopere polis is niet per se de beste keuze. De grootste verschillen tussen de polissen is de keuzevrijheid. Wil je wel of niet zelf kunnen bepalen naar welk ziekenhuis of welke specialist je gaat?


De restitutiepolis

Met deze polis heb je de meeste keuzevrijheid. Controleer wel altijd of de zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener. Hebben zij geen contract? Dan moet je de kosten meestal voorschieten en kan de vergoeding lager zijn.


De naturapolis

De keuzevrijheid is beperkt. Heeft de zorgverzekeraar een contract met de zorgverlener? Dan hoef je de kosten niet voor te schieten en krijg je alles vergoed. Hebben de verzekeraar en zorgverlener geen contract? Dan moet je meestal een flink deel zelf betalen.


De budgetpolis

Dit is de voordeligste polis. Je kunt kiezen uit een beperkt aantal zorgverleners en krijgt vaak een beperkt aantal behandelingen vergoed.


Collectieve zorgverzekering via Zelfstandigen Bouw

Via Zelfstandigen Bouw kun je een collectieve zorgverzekering voor jou en je gezin met collectiviteitskorting tot wel 15% afsluiten. Deze collectieve zorgverzekering sluit je af bij VGZ, Nationale Nederlanden, De Friesland, Menzis, Zilveren Kruis, ONVZ en CZ onder vermelding van het collectiviteitsnummer als je bij Zelfstandigen Bouw aangesloten bent. Meer informatie of direct een zorgverzekering afsluiten?

Ga naar de collectieve zorgverzekeringen


Nog niet aangesloten bij Zelfstandigen Bouw?

Lees verder over onze diensten waarmee we jou versterken. Of word donateur voor slechts € 25 per jaar (excl. btw). Als donateur steun je onze belangenbehartiging in politiek Den Haag, maak je gebruik van kortingen en onze helpdesk.Lees verder over onze dienstenWord donateur

 Gerelateerd

Verzekeringen

CAR (Construction All Risk): Heb jij een CAR-verzekering voor gevolgschade bij constructief werk?

CAR staat voor Construction All Risk. Het is belangrijk te weten of de werkzaamheden die je uitvoert vallen onder constructief werk om jezelf te verzekeren tegen eventuele gevolgschade met een bouwverzekering particulier. Maar wat is constructief werk eigenlijk?

Verzekeringen

Verzeker jezelf met een Ongevallenverzekering

Een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje, ga altijd veilig te werk. In het dagelijkse leven neem je veel voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Denk aan het omdoen van je gordel in de auto of het opbergen van scherpe voorwerpen.

Verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers in de bouw. De eerste verzekering die je als zelfstandige afsluit

Welke schade dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp? Je bent ergens aan het klussen en je stoot een dure vaas om of maakt per ongeluk een kras op een antieke kast. Hoewel jij altijd zo zorgvuldig mogelijk te werk gaat zijn dit realistische situaties. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de kosten die nodig zijn om de schade te herstellen. Naast het vergoeden van directe schade, dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp ook gevolgschade. Bijvoorbeeld: Je hebt aan waterleidingen gewerkt bij een opdrachtgever en er ontstaat lekkage. Het herstellen van je eigen werk, in dit geval de waterleidingen, betaal je zelf. De gevolgschade (waterschade) wordt gedekt door je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Welke schade dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp niet? Jij bent de vakman. Jij weet het beste wat wel of niet mogelijk is. Wil je opdrachtgever een nieuwe vloer, maar zie jij dat de ondergrond niet goed is? Vertel het hem. Wil hij toch dat je de vloer op de slechte ondergrond legt? Laat hem dan tekenen voor akkoord in een overeenkomst met algemene voorwaarden bouw. Vermeld in het akkoord dat je hebt gewaarschuwd én dat de opdrachtgever toch wil dat je het werk zo uitvoert. Als je opdrachtgever tekent voor akkoord dan kan hij jou achteraf niet aansprakelijk stellen voor de gevolgschade. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt dergelijke schade ook niet. Dit doe je met een bouwverzekering particulier Waar kan ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp is onderdeel van het ondernemerspakket van onze bedrijfsverzekeringen, samengesteld door Zelfstandigen Bouw. Met dit pakket bespaar je tot wel 30% op de belangrijkste verzekeringen. Benieuwd welke verzekeringen je nog meer nodig hebt? Of een losse aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bekijk de mogelijkheden op onze verzekeringspagina.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden