Als zelfstandig ondernemer in de bouw, hout of techniek kun je te maken krijgen met verschillende btw tarieven. De Belastingdienst heeft het btw tarief in de bouw onderverdeeld in drie percentages: 0% btw, 9% btw en de meest voorkomende 21% btw.
Welk btw-tarief voor jou van toepassing is kun je eenvoudig opzoeken in het “informatieblad btw-tarieven”.
Zelfstandig ondernemer in de bouw? Grote kans dat je goederen of diensten aanbiedt die onder verschillende btw-tarieven vallen. Zelfstandigen Bouw laat zien hoe je dit eenvoudig en helder op kunt splitsen, zodat jij als zzp’er in de bouw je boekhouding eenmanszaak ook voor de Belastingdienst op orde hebt.
Klik op de button om het gratis informatieblad “btw tarief bouw” aan te vragen.
Bel onze helpdesk op 0348 439 000 als je bij ons aangesloten bent. Nog niet aangesloten? Lees verder over onze diensten waarmee we jou versterken. Of word donateur voor slechts € 25 per jaar (excl. btw). Als donateur steun je onze belangenbehartiging in politiek Den Haag, maak je gebruik van kortingen en onze helpdesk.
Lees verder over onze diensten
22% of 12%. Ieder jaar geldt weer een ander tarief voor de bijtelling bedrijfsauto. Wat is bijtelling van een bedrijfsauto en hoe werkt het precies? Zorg dat je als zelfstandig ondernemer op de hoogte bent en dat je bedrijfsbus ook voor je bedrijf een waardevolle toevoeging is.
Als zelfstandig ondernemer in de bouw kun je te maken krijgen met de btw-verleggingsregeling. De btw kan naar jou worden verlegd of jij kunt de btw verleggen. Om te begrijpen hoe dit werkt is het belangrijk te weten ‘wie jij bent’ tijdens een opdracht.
Als starter kan je alle aftrekposten goed gebruiken. Vaak zijn er investeringen gedaan, en je uurtarief is misschien nog niet wat het moet zijn. De eerste vijf jaar heb je naast de zelfstandigenaftrek ook recht op startersaftrek. De startersaftrek kan behoorlijk verschil maken in je netto inkomen. Maar wat zijn precies de voorwaarden? We zetten het voor je op een rijtje.