Aansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers in de bouw. De eerste verzekering die je als zelfstandige afsluit

Schade als gevolg van een ongeluk zit in een klein hoekje. Schade die jij maakt tijdens je werkzaamheden worden niet gedekt door je particuliere WA-verzekering. Daarom is het aan te raden een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp zo snel mogelijk na de start van je eigen bedrijf af te sluiten.

Welke schade dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp?

Je bent ergens aan het klussen en je stoot een dure vaas om of maakt per ongeluk een kras op een antieke kast. Hoewel jij altijd zo zorgvuldig mogelijk te werk gaat zijn dit realistische situaties. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de kosten die nodig zijn om de schade te herstellen.

Naast het vergoeden van directe schade, dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp ook gevolgschade. Bijvoorbeeld: Je hebt aan waterleidingen gewerkt bij een opdrachtgever en er ontstaat lekkage. Het herstellen van je eigen werk, in dit geval de waterleidingen, betaal je zelf. De gevolgschade (waterschade) wordt gedekt door je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Welke schade dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp niet?

Jij bent de vakman. Jij weet het beste wat wel of niet mogelijk is. Wil je opdrachtgever een nieuwe vloer, maar zie jij dat de ondergrond niet goed is? Vertel het hem. Wil hij toch dat je de vloer op de slechte ondergrond legt? Laat hem dan tekenen voor akkoord in een overeenkomst met algemene voorwaarden bouw. Vermeld in het akkoord dat je hebt gewaarschuwd én dat de opdrachtgever toch wil dat je het werk zo uitvoert. Als je opdrachtgever tekent voor akkoord dan kan hij jou achteraf niet aansprakelijk stellen voor de gevolgschade. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt dergelijke schade ook niet. Dit doe je met een bouwverzekering particulier

Waar kan ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp is onderdeel van het ondernemerspakket van onze bedrijfsverzekeringen, samengesteld door Zelfstandigen Bouw. Met dit pakket bespaar je tot wel 30% op de belangrijkste verzekeringen. Benieuwd welke verzekeringen je nog meer nodig hebt? Of een losse aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bekijk de mogelijkheden op onze verzekeringspagina.

Ga naar de verzekeringspagina

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden