Blog

TV-tips: Wat zijn de leukste programma's over de bouw?

Bouwers houden van hun vak. En als we al die bouw- en woonprogramma’s op tv mogen geloven, kijken veel mensen thuis graag toe. Daarom zetten we de leukste bouwprogramma’s op een rij in deze ultieme tv-gids voor bouwers en niet-bouwers. 

21 juli 2022
2 minuten
Zelfstandigen Bouw

Tip 1: "How do they do it?"

Aan bijna alles wat je dagelijks gebruikt, gaan geavanceerde bouwtechnieken vooraf. How do they do it laat in reportages zien hoe deze producties in zijn gang gaan. Van de bouw van hydro-elektrische dammen tot olieplatformen.

Cijfer: 7.5

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Discovery+

Tip 2: "Je gaat het maken"

Werkzoekenden werken een paar dagen mee bij indrukwekkende bouw- en infraprojecten door het hele land. Bevalt het van beide kanten, dan wordt ze een concreet voorstel gedaan met kans op een baan in de bouwsector. Wie wil dat nou niet?

Cijfer: 6,5

Bekijk het programma gratis via Youtube of met een abonnement op Videoland

Tip 3: "Help, mijn man is klusser!"

Leedvermaak! Bouwers krijgen hier zelfs binnen hun stalen neuzen kromme tenen van, maar heel Nederland smult van de stronteigenwijze mannen die hun vrouwen soms al jaren in onafgemaakte huizen laten wonen. Gelukkig schieten echte bouwers de wanhopige vrouwen te hulp. 

Cijfer: 8

Heb je een abonnement? Bekijk het programma gratis via Uitzendinggemist of met een betaald Videoland abonnement.

Tip 4: "Treehouse Masters"

Sommige jongetjes worden nooit volwassen. Pete Nelson bouwt nog steeds boomhutten. Maar wel boomhutten Bekijk het programma hier op jouw handen van gaan jeuken. Treehouse Master Pete heeft het boomhut-bouwen naar een hoger niveau getild en maakt complete paleisjes verscholen in de toppen van de bomen.

Cijfer: 7

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Discovery+ en Amazon Prime

Tip 5: "Kopen zonder kijken"

Stellen geven de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen. Met een veel te krap budget gaat Bob Sikkes aan de slag om de blind gekochte woning aan al hun eisen te laten voldoen. En dan houdt hij zelfs nog wat knaken over voor styliste Roos die de puntjes op de i zet.

Cijfer: 7,5

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Videoland

Tip 6: "The world's most extraordinary homes"

Gebouwd in de wand van een klif, diep in een bos, op de top van een berg of onder de aarde, architect Piers Taylor reist in deze documentaire-serie samen met huizenliefhebber Caroline Quintin de wereld rond om bijzondere huizen op extreme locaties te bezichtigen. En wij mogen met ze meekijken.

Cijfer: 7

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Netflix

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden