Blog

TV-tips: Wat zijn de leukste programma's over de bouw?

Bouwers houden van hun vak. En als we al die bouw- en woonprogramma’s op tv mogen geloven, kijken veel mensen thuis graag toe. Daarom zetten we de leukste bouwprogramma’s op een rij in deze ultieme tv-gids voor bouwers en niet-bouwers. 

21 juli 2022
2 minuten
Zelfstandigen Bouw

Tip 1: "How do they do it?"

Aan bijna alles wat je dagelijks gebruikt, gaan geavanceerde bouwtechnieken vooraf. How do they do it laat in reportages zien hoe deze producties in zijn gang gaan. Van de bouw van hydro-elektrische dammen tot olieplatformen.

Cijfer: 7.5

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Discovery+

Tip 2: "Je gaat het maken"

Werkzoekenden werken een paar dagen mee bij indrukwekkende bouw- en infraprojecten door het hele land. Bevalt het van beide kanten, dan wordt ze een concreet voorstel gedaan met kans op een baan in de bouwsector. Wie wil dat nou niet?

Cijfer: 6,5

Bekijk het programma gratis via Youtube of met een abonnement op Videoland

Tip 3: "Help, mijn man is klusser!"

Leedvermaak! Bouwers krijgen hier zelfs binnen hun stalen neuzen kromme tenen van, maar heel Nederland smult van de stronteigenwijze mannen die hun vrouwen soms al jaren in onafgemaakte huizen laten wonen. Gelukkig schieten echte bouwers de wanhopige vrouwen te hulp. 

Cijfer: 8

Heb je een abonnement? Bekijk het programma gratis via Uitzendinggemist of met een betaald Videoland abonnement.

Tip 4: "Treehouse Masters"

Sommige jongetjes worden nooit volwassen. Pete Nelson bouwt nog steeds boomhutten. Maar wel boomhutten Bekijk het programma hier op jouw handen van gaan jeuken. Treehouse Master Pete heeft het boomhut-bouwen naar een hoger niveau getild en maakt complete paleisjes verscholen in de toppen van de bomen.

Cijfer: 7

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Discovery+ en Amazon Prime

Tip 5: "Kopen zonder kijken"

Stellen geven de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen. Met een veel te krap budget gaat Bob Sikkes aan de slag om de blind gekochte woning aan al hun eisen te laten voldoen. En dan houdt hij zelfs nog wat knaken over voor styliste Roos die de puntjes op de i zet.

Cijfer: 7,5

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Videoland

Tip 6: "The world's most extraordinary homes"

Gebouwd in de wand van een klif, diep in een bos, op de top van een berg of onder de aarde, architect Piers Taylor reist in deze documentaire-serie samen met huizenliefhebber Caroline Quintin de wereld rond om bijzondere huizen op extreme locaties te bezichtigen. En wij mogen met ze meekijken.

Cijfer: 7

Heb je een abonnement? Bekijk het programma hier op: Netflix

Gerelateerd

Nieuws
14 maart 2024
2 minuten

BOUWSECTOR VREEST ONTOEGANKELIJKHEID BINNENSTEDEN

Met de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 staat de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden uit te voeren in binnensteden op het spel. De brancheorganisaties Zelfstandigen Bouw, Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en de ondernemers in de Afbouw, verenigd in de NOA, uiten hierover hun bezorgdheid in een brandbrief aan de VNG.

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden