AOV: waarom is het verstandig als zzp'er een AOV hebben?

Werken in de bouw is niet altijd zonder gevaren. Hoe ziet jouw toekomst eruit als je (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt? Kun je je hypotheek of huur nog betalen? En de boodschappen? Als zelfstandig ondernemer kun je niet terugvallen op steun van de overheid. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je, ook als je arbeidsongeschikt raakt, nog steeds een inkomen hebt. Waarom en hoe? Dat leggen we hier uit.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering… Zorgen voor morgen? Morgen ben je misschien wel te laat. Je kunt als zzp’er niet bij de overheid aankloppen voor een uitkering. Voor zzp’ers is er geen sociaal vangnet, daar moeten ze zelf voor zorgen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de financiële gevolgen kunnen enorm zijn. De kosten blijven immers op hun oude tempo binnenkomen, ook als de inkomsten uitblijven. Verzeker je daarom van inkomen, ook voor als je even niet kunt werken.

Risico op arbeidsongeschiktheid

Een AOV is geen goedkope verzekering. Dat is een van de belangrijkste redenen voor zzp’ers om hem niet af te sluiten. Terwijl het risico op arbeidsongeschiktheid zo groot is. Vooral in de bouw. Echt waar: het kan jou ook gebeuren.

De nadelen van een traditionele AOV

Ondernemers hebben meer redenen dan alleen die torenhoge premie om geen AOV te nemen. Bijvoorbeeld omdat je niet altijd wordt geaccepteerd door de verzekeraar of in de kleine lettertjes ziet staan dat je na je zestigste geen uitkering meer krijgt. Of omdat je zelf al voldoende geld gespaard hebt. Maar hoe lang red je het daarmee? En is het inkomen van je partner echt wel genoeg om van rond te komen?

Er zijn betere opties voor je AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij verzekeraars zijn duur, je bent niet altijd welkom en er zijn veel kleine lettertjes die negatief voor jou uitpakken. Al die nadelen heb je niet als je je aansluit bij een schenkkring. In een schenkkring schenken ondernemers elkaar een bedrag bij arbeidsongeschiktheid. Er komen steeds meer van dit soort oplossingen op de markt,  zoals AOV Bouw van Zelfstandigen Bouw.

AOV Bouw

Vanaf slechts € 75 per maand heb je jouw risico op het verlies van inkomen bij arbeidsongeschiktheid afgedekt. En dat is geen premie, maar een maandelijkse inleg. Een deel van je inleg wordt geschonken aan zieke deelnemers. Het geld dat maandelijks overblijft, blijft van jou. Die spaarpot kun je gebruiken waarvoor jij wilt; voor als het even tegenzit, of om pensioen op te bouwen. 


Meer weten over AOV Bouw?


Lees de informatie op onze website of download de flyer.Download Flyer AOV Bouw


© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden