Voor een vliegende start

Starterskit

Deze kit zit boordevol praktische tips en tricks voor als je een beginnend zelfstandige in de bouw bent. Wij begeleiden je, ook als je nog oriënterend bent. Je ontvangt informatiebladen en voorbeelddocumenten. Denk aan een tekst voor je algemene voorwaarden. Deze is opgesteld door onze juristen en gericht op ondernemen in de bouw.

Je ontvangt de Starterskit voor slechts € 25 (excl. btw)

Een vliegende start kun je maar één keer maken

Starten als zelfstandige is meer dan alleen je vak uitoefenen. Het is ondernemen tegelijk. Zorg dat je goed voorbereid bent, want er komt het nodige op je af.

Heb jij al nagedacht over hoe je aan opdrachten komt? Hoe een succesvolle offerte eruitziet? Welk btw tarief je kan hanteren? Welk uurtarief je kan berekenen? Hoe herken je een spookfactuur? De antwoorden vind je allemaal in onze Starterskit.

Extra's

Als je de Starterskit aanvraagt, kun je ook bij ons terecht met al je ondernemersvragen en profiteer je van diverse kortingen.

En wij zorgen ervoor dat jouw stem op het Binnenhof gehoord wordt. Want jouw stem is ons werk. Onvermoeibaar. Altijd in jouw belang.

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandigen Bouw

“Voor 125 euro per jaar krijg je een ton als ik blijvend arbeidsongeschikt raak. Met AOV Bouw erbij geeft dat gewoon rust.”

— Rickie van der Leek

“Als je jong bent kan je wel denken dat je de hele wereld aan kunt. Maar als je iets overkomt, valt alles weg.”

— Kees 't Hart

“Ik heb AOV Bouw en de Collectieve Ongevallenverzekering. Met deze twee samen heb ik het risico helemaal goed afgedekt.”

— Luuk Jansen

“Hoe meer zzp-ers er meedoen, hoe beter het is voor iedereen. Zo helpen we elkaar.”

— Rickie van der Leek

“Het is fijn om er niet alleen voor te staan.”

— Jeroen van der Meulen

“Zonder rechtsbijstand zat ik nu nog op mijn geld te wachten.”

— Fred Burgers

“Rechtsbijstand heb je gewoon nodig. Vandaag de dag weet je nooit wat er gebeurt.”

— Rickie van der Leek

“Lukt het niet? Dan neemt Zelfstandigen Bouw het over.”

— Jeroen van der Meulen

“Dit is betaalbaar zeg en het geld dat je inlegt blijft grotendeels van jou.”

— Luuk Jansen, vakman, sinds 2020 deelnemer AOV Bouw

De Starterskit van Zelfstandigen Bouw

Zelfstandigen Bouw begeleidt al jaren (startende) ondernemers in de bouw. We weten wat er allemaal bij komt kijken. En hebben daarom diensten en activiteiten die jouw positie en ondernemerschap versterken. Zonder winstoogmerk. We zijn een vereniging en staan in jouw belang.

Heb je al stilgestaan bij de gevolgen van arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval? En wat doe je als een klant niet betaalt? Wat als er in je klusbus wordt ingebroken? Je kunt het allemaal zelf bedenken. Maar het kan ook anders. De Starterskit heeft de antwoorden op al deze vragen. En meer!

Wat je moet weten over de Starterskit

Welke basisdocumenten ontvang ik bij de Starterskit?

De volgende basisdocumenten ontvang je digitaal in je mailbox, zodat je ze meteen kunt gebruiken: bouwoffertes, factuur, herinnering, in gebrekestelling, voorbeeld algemene voorwaarden, meerwerk en opleverlijsten.
Ook ontvang je de gouden tips voor een vliegende start.

Je ontvangt ze digitaal in je mailbox, zodat je ze direct kunt gebruiken. Alle documenten zijn opgesteld door onze juristen en afgestemd op zelfstandig ondernemers in de bouw.

Het voorbeeld algemene voorwaarden kan je goed als uitgangspunt gebruiken en we adviseren deze aan de achterzijde van de offerte te printen of mee te sturen.

Welke informatiebladen ontvang ik bij de Starterskit?

De informatiebladen gaan over: gebruik van algemene voorwaarden, btw-tarieven, incasso, opdrachten werven, maken van offertes, privacywet (AVG), rechtsvormen, spookfacturen, aftrekposten voor zelfstandig ondernemers, tarief en tips bij het aannemen van opdrachten. Ook ontvang je de 5 gouden tips van ervaren vakmannen voor een vliegende start.

Waar krijg ik bij Starterskit korting op?

Vraag je de Starterskit aan, dan kun je gebruik maken van diverse kortingen. Bijvoorbeeld op VCA, website bouwen, tanken en nog veel meer. Klik hier voor het actuele aanbod.

Bovendien zetten wij ons in voor jouw belang op het Binnenhof en je kunt bij ons terecht voor informatie en antwoord op jouw ondernemersvragen.

Welke oplossingen bieden jullie bij arbeidsongeschiktheid

Je kunt je aanmelden voor onze Collectieve Ongevallenverzekering en arbeidsongeschiktheidsvoorziening AOV Bouw.

Onze Collectieve Ongevallenverzekering keert uit bij blijvende arbeidsongeschiktheid of overlijden door een ongeval. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht leeftijd, gezondheid of beroep.
Al vanaf € 125 per jaar sluit je de Collectieve Ongevallenverzekering af. Je kiest tussen individuele dekking of dekking voor je gehele gezin.
Meer informatie over Collectieve Ongevallenverzekering


Onze arbeidsongeschiktheidsvoorziening AOV Bouw is een goed en betaalbaar alternatief voor een vaak dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Onze voorziening is er speciaal voor en door zelfstandigen in de bouw. Iedereen kan meedoen; ook als je starter bent! Je bent al deelnemer vanaf € 75 per maand. Je kiest tussen een schenking voor 2 of 5 jaar. 


Meer informatie over AOV Bouw

Waarom Zelfstandigen Bouw?

Een eigen zaak is iets om trots op te zijn. Maar je weet ook dat er veel bij komt kijken. Je kunt niet zonder een goede rechtsbijstand en ook een inkomen bij arbeidsongeschiktheid wil je geregeld hebben. Soms heb je ondernemersadvies nodig en ook de administratie, belastingen en verzekeringen kosten tijd.

Voor al deze zaken kun je terecht bij Zelfstandigen Bouw. Met 10.000 aangesloten zzp’ers versterken wij al ruim 20 jaar jouw positie als zelfstandig ondernemer.

Wij hebben geen winstoogmerk, en willen maar één ding: dat jij kunt doen waar je goed in bent: je vak uitoefenen. Voor de afhandeling van allerlei zaken daaromheen laat je je ondersteunen door Zelfstandigen Bouw. Dat doen wij graag en goed.

JA! Ik wil de Starterskit voor een vliegende start


  • 5 gouden tips uit de eerste hand
  • Direct de basisdocumenten in de mailbox
  • Diverse informatiebladen
  • Voorbeeldtekst voor je algemene voorwaarden gericht op ondernemen in de bouw


© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden