Geld van nu voor later

Pensioen

Als zelfstandig ondernemer in de bouw moet je zelf geld opzij zetten voor je oude dag. Hoe eerder je begint, hoe meer je opbouwt. Bovendien levert pensioen opbouwen belastingvoordeel op. Via Zelfstandigen Bouw kun je met het grootste gemak je pensioen opbouwen bij onze pensioenpartner Brand New Day.

 • Gratis te openen pensioenspaarrekening
 • Geen jaarlijkse kosten voor de rekening
 • Sparen met fiscale voordelen

Ben je deelnemer AOV Bouw? Dan kunnen wij automatisch je surplus van je inleg storten naar je pensioenrekening bij Brand New Day.


Pensioen regelen

Wat is een pensioenrekening?

Een pensioenrekening is een rekening waarmee je eenvoudig spaart voor jouw pensioen. De waarde op zo’n rekening staat vast tot je pensioenleeftijd: hier kun je in de tussentijd dus niet aankomen.

Over het bedrag op de rekening betaal je geen belasting. Sterker nog: je kunt jouw jaarlijkse inleg aftrekken van je belastbare inkomen tijdens je belastingaangifte. Zo betaalt de Belastingdienst dus mee aan jouw pensioen.

Gevolgen nieuwe pensioenwet 2024

De nieuwe Wet toekomst pensioenen is veelomvattend. Voor zelfstandig ondernemers springen de volgende 4 wijzigingen er uit:

 • Je kunt meer geld fiscaal voordelig opzij zetten.
 • Je hebt langer de tijd om reserveringsruimte te gebruiken.
 • Je mag 10% van je pensioen in één keer laten uitkeren op het moment dat je met pensioen gaat (wetsvoorstel).
 • Je krijgt -in een later stadium- de mogelijkheid je aan te sluiten bij een pensioenfonds.

AOV Bouw: Vangnet en spaarpot voor je pensioen

AOV Bouw is hét alternatief voor een AOV-verzekering. Samen met andere zelfstandigen in de bouw vorm je een groep die elkaar helpt bij tijdelijke uitval. Je kiest zelf je inleg (premie), schenking (inkomen) en schenkingsduur die het beste bij je past. Een deel van je inleg wordt geschonken aan de zieke deelnemers. Het geld dat overblijft is jouw financiële buffer.

Open je via ons een pensioenspaarrekening bij Brand New Day, dan kun je ervoor kiezen deze buffer automatisch op je pensioenspaarrekening te laten storten. Het gaat dan om jouw surplus. Dit is jouw financiële buffer boven het bedrag van 2 maanden inleg. Zelf mag je altijd nog meer op deze rekening storten.

Wat levert het op?

Het percentage dat je spaart van je inleg varieert en hangt af van welke variant je gekozen hebt, het aantal zieken, de ziekteduur en het ziektepercentage van de deelnemers.

Stel dat je 35% van jouw AOV Bouw inleg kunt sparen. Als je dan 20 jaar meedoet aan AOV Bouw met een inleg van € 150 per maand, spaar je € 12.600 voor jouw pensioen.

Geld van nu voor een extraatje later!

  Jouw voordelen

   • Ben je deelnemer aan AOV Bouw? Dan kunnen we automatisch het surplus van je inleg storten naar deze pensioenrekening*
   • Open kosteloos een pensioenrekening-sparen
   • Spaar met 1,35% rente per jaar (rente per 01/08/2023). Let op, deze rente is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd
   • Bouw voordelig pensioen op: je betaalt minder inkomstenbelasting en je betaalt geen vermogensbelasting over jouw pensioenopbouw
   • Betaal geen jaarlijkse kosten voor de rekening
   • Als je het aandurft kun je gratis overstappen naar een beleggingsrekening

  * Het surplus is jouw saldo boven het bedrag dat gelijk staat aan 2 maanden inleg. Hiermee blijft de buffer in de pot voor de schenkingen aan zieken aanzienlijk en meer dan voldoende.

  Hoe gaat dat precies in zijn werk?

  De pensioenrekening openen we bij Brand New Day, een partij die al ruim 10 jaar het pensioen regelt van werkgevers, werknemers en zelfstandig ondernemers. De rekening wordt geopend en je bepaalt zelf hoeveel je jaarlijks wilt storten.

  Wil je tussentijds kijken hoe het er met je pensioen voorstaat? Dat doe je eenvoudig via de online klantomgeving van Brand New Day.

  Heb je vragen over pensioensparen of -beleggen? Ga naar de website van Brand New Day.

  Deze ondernemers kozen voor Zelfstandigen Bouw

  “Voor 125 euro per jaar krijg je een ton als ik blijvend arbeidsongeschikt raak. Met AOV Bouw erbij geeft dat gewoon rust.”

  — Rickie van der Leek

  “Als je jong bent kan je wel denken dat je de hele wereld aan kunt. Maar als je iets overkomt, valt alles weg.”

  — Kees 't Hart

  “Ik heb AOV Bouw en de Collectieve Ongevallenverzekering. Met deze twee samen heb ik het risico helemaal goed afgedekt.”

  — Luuk Jansen

  “Hoe meer zzp-ers er meedoen, hoe beter het is voor iedereen. Zo helpen we elkaar.”

  — Rickie van der Leek

  “Het is fijn om er niet alleen voor te staan.”

  — Jeroen van der Meulen

  “Zonder rechtsbijstand zat ik nu nog op mijn geld te wachten.”

  — Fred Burgers

  “Rechtsbijstand heb je gewoon nodig. Vandaag de dag weet je nooit wat er gebeurt.”

  — Rickie van der Leek

  “Lukt het niet? Dan neemt Zelfstandigen Bouw het over.”

  — Jeroen van der Meulen

  “Dit is betaalbaar zeg en het geld dat je inlegt blijft voor een deel van jou.”

  — Luuk Jansen, vakman, sinds 2020 deelnemer AOV Bouw

  Pensioen

  Je pensioen. Je bent er liever niet mee bezig, maar je weet dat het belangrijk is. Zelfstandigen Bouw helpt zzp’ers in de bouw met het sparen voor hun pensioen. Via Zelfstandigen Bouw kun je kosteloos een rekening openen bij Brand New Day. Deze financieel specialist heeft ruime ervaring in het regelen van pensioenen voor zelfstandig ondernemers.

  Brand New Day is een online pensioenbank waar je zowel kunt sparen als beleggen. Meestal is dat voor een aanvullend pensioen. Kenmerkend voor Brand New Day is haar lage kosten- en hoge serviceniveau. Altijd werkend in het belang van de klant. Onvermoeibaar, net als Zelfstandigen Bouw.

  Wat je moet weten over Pensioensparen

  Wat is het risico van geld op deze pensioenspaarrekening?

  De rente op deze rekening is variabel en kan dus omhoog, maar ook omlaag. De rente op pensioenrekening-sparen is momenteel 0,85% (stand per 1/6/2023). Daarentegen ontvang je over jouw inleg op de derdengeldenrekening helemaal geen rente.

  Wat is het belastingvoordeel van geld storten op een pensioenspaarrekening?

  • De jaarlijkse inleg is aftrekbaar van het belastbaar inkomen
  • Je betaalt geen vermogensbelasting over het bedrag
  • Als je met pensioen gaat, laat je het bedrag uitkeren. Je betaalt dan alsnog belasting, maar (waarschijnlijk) wel tegen het lagere AOW-tarief

  Ik heb nu geld nodig, kan ik het geld van deze rekening gebruiken?

  Nee, je kunt de pensioenpot vanaf je AOW leeftijd laten uitkeren. De uitkering heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 30 jaar. Over deze uitkering betaal je wel weer inkomstenbelasting. Maar een heel stuk minder dan je nu doet.

  Er is een uitzondering op de regel, vanuit de overheid gesteld: je kan je lijfrentekapitaal (geld op je pensioenrekening bij Brand New Day) optioneel gebruiken als vervangend inkomen als je langdurig arbeidsongeschikt bent. Voorwaarden hieraan is dat je al 6 maanden voor minimaal 80% afgekeurd moet zijn en met een vooruitzicht van nog minimaal 12 maanden.

  Wordt mijn geld belegd?

  Nee, het geld staat tot je AOW leeftijd vast op de spaarrekening en daarover ontvang je (variabele) rente. De rente op pensioenrekening-sparen is momenteel 1,35%. Wil je je geld beleggen, dan komen daar meer risico’s bij kijken. Brand New Day vertelt je graag meer over de mogelijkheden. En als klant van Zelfstandigen Bouw kan je gratis de overstap maken naar een beleggingsrekening.

  Mag ik onbeperkt geld storten op deze rekening?

  Er zit wel een aantal spelregels aan het belastingvoordeel. Zo zit er een maximum aan het bedrag dat je per jaar mag storten. Dit maximum heet de jaarruimte en is per persoon verschillend. Je accountant kan je hier meer over vertellen of reken jouw jaarruimte hier uit.

  Ja! Ik wil én een vangnet bij arbeidsongeschiktheid én pensioen


  • Gratis te openen pensioenspaarrekening
  • Sparen met fiscale voordelen
  • Storten zo vaak en wanneer je maar wilt
  • Voor AOV Bouw deelnemers kunnen wij maandelijks automatisch storten 

  © 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
      |    Privacy & cookies
      |    Algemene voorwaarden