Nieuws

Koen Dijkstra nieuwe voorzitter Zelfstandigen Bouw: Streven naar inclusiviteit en samenwerking

30 november 2023
2 minuten
Koen Dijkstra

De toekomst is inclusiviteit

Als de nieuwe voorzitter van Zelfstandigen Bouw voel ik mij ongelooflijk bevoorrecht. Het is een rol die mij de kans biedt om mijn passie voor vakmanschap en mijn ervaring als zelfstandig schilder te verenigen met mijn toewijding aan de belangen van onze leden. Het is een uitdaging die ik met volle overgave zal aangaan.

Mijn eerste ervaring in de bouwsector begon met mijn studie als schilderspecialist decoratie en restauratie. Deze passie leidde tot de oprichting van mijn eigen schildersbedrijf in 2015. Als ondernemer heb ik tal van uitdagingen ervaren, met name gericht op het vinden van evenwicht tussen innovatie en het behoud van de traditionele waarden binnen ons vakgebied. Mijn liefde voor vakmanschap, bouw en techniek bracht me in 2019 naar het bestuur van Zelfstandigen Bouw, waar ik de belangen van onze leden -vooral die van jonge ondernemers- behartig.

Evenwicht maakt ons sterker

Mijn belangrijkste drijfveer om voorzitter te worden bij Zelfstandigen Bouw komt voort uit mijn overtuiging dat de toekomst van onze vereniging in inclusiviteit ligt. Het vinden van het juiste evenwicht tussen de behoeften van jonge ondernemers en die van oudere leden -zelfs na hun pensionering- is van cruciaal belang. Dit evenwicht zal onze organisatie sterker maken en ervoor zorgen dat we als collectief groeien.

Als voorzitter wil ik actief bijdragen aan de toekomst van Zelfstandigen Bouw door nieuwe specifieke diensten te creëren voor jonge ondernemers en tegelijkertijd meer aandacht te besteden aan het behoud van oudere leden, ook na hun pensionering.

Ik ben vastbesloten om Zelfstandigen Bouw te helpen evolueren tot een organisatie die niet alleen de belangen van zelfstandigen vertegenwoordigt, maar ook een bron van ondersteuning en groei voor hen is. Door open communicatie, inclusieve initiatieven en een sterke vertegenwoordiging in Den Haag, wil ik ervoor zorgen dat de stem van zelfstandigen in de bouwsector wordt gehoord en gerespecteerd.


Directe impact

Mijn aanwezigheid in het bestuur zal directe impact hebben op onze leden. Mijn doel is om een platform te creëren waar leden hun zorgen kunnen delen, hun successen kunnen vieren en waardevolle connecties kunnen leggen. Dit wil ik bereiken door middel van zinvolle dienstverlening en ondersteuning op het gebied van regelgeving, opleiding en zakelijke groei.

Tot slot nodig ik de leden van Zelfstandigen Bouw van harte uit om met mij in gesprek te gaan. Samen kunnen we bouwen aan een toekomst waarin we elkaar versterken, inspireren en ondersteunen. Laten we gezamenlijk werken aan een bloeiende toekomst voor de zelfstandigen in onze sector, want samen staan we sterker en kunnen we de bouwsector naar nieuwe hoogten tillen.


Wil jij in gesprek met Koen? Stuur een e-mail naar: koen.dijkstra@zelfstandigenbouw.nl© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden