Nieuws

Koen Dijkstra nieuwe voorzitter Zelfstandigen Bouw: Streven naar inclusiviteit en samenwerking

30 november 2023
2 minuten
Koen Dijkstra

De toekomst is inclusiviteit

Als de nieuwe voorzitter van Zelfstandigen Bouw voel ik mij ongelooflijk bevoorrecht. Het is een rol die mij de kans biedt om mijn passie voor vakmanschap en mijn ervaring als zelfstandig schilder te verenigen met mijn toewijding aan de belangen van onze leden. Het is een uitdaging die ik met volle overgave zal aangaan.

Mijn eerste ervaring in de bouwsector begon met mijn studie als schilderspecialist decoratie en restauratie. Deze passie leidde tot de oprichting van mijn eigen schildersbedrijf in 2015. Als ondernemer heb ik tal van uitdagingen ervaren, met name gericht op het vinden van evenwicht tussen innovatie en het behoud van de traditionele waarden binnen ons vakgebied. Mijn liefde voor vakmanschap, bouw en techniek bracht me in 2019 naar het bestuur van Zelfstandigen Bouw, waar ik de belangen van onze leden -vooral die van jonge ondernemers- behartig.

Evenwicht maakt ons sterker

Mijn belangrijkste drijfveer om voorzitter te worden bij Zelfstandigen Bouw komt voort uit mijn overtuiging dat de toekomst van onze vereniging in inclusiviteit ligt. Het vinden van het juiste evenwicht tussen de behoeften van jonge ondernemers en die van oudere leden -zelfs na hun pensionering- is van cruciaal belang. Dit evenwicht zal onze organisatie sterker maken en ervoor zorgen dat we als collectief groeien.

Als voorzitter wil ik actief bijdragen aan de toekomst van Zelfstandigen Bouw door nieuwe specifieke diensten te creëren voor jonge ondernemers en tegelijkertijd meer aandacht te besteden aan het behoud van oudere leden, ook na hun pensionering.

Ik ben vastbesloten om Zelfstandigen Bouw te helpen evolueren tot een organisatie die niet alleen de belangen van zelfstandigen vertegenwoordigt, maar ook een bron van ondersteuning en groei voor hen is. Door open communicatie, inclusieve initiatieven en een sterke vertegenwoordiging in Den Haag, wil ik ervoor zorgen dat de stem van zelfstandigen in de bouwsector wordt gehoord en gerespecteerd.


Directe impact

Mijn aanwezigheid in het bestuur zal directe impact hebben op onze leden. Mijn doel is om een platform te creëren waar leden hun zorgen kunnen delen, hun successen kunnen vieren en waardevolle connecties kunnen leggen. Dit wil ik bereiken door middel van zinvolle dienstverlening en ondersteuning op het gebied van regelgeving, opleiding en zakelijke groei.

Tot slot nodig ik de leden van Zelfstandigen Bouw van harte uit om met mij in gesprek te gaan. Samen kunnen we bouwen aan een toekomst waarin we elkaar versterken, inspireren en ondersteunen. Laten we gezamenlijk werken aan een bloeiende toekomst voor de zelfstandigen in onze sector, want samen staan we sterker en kunnen we de bouwsector naar nieuwe hoogten tillen.


Wil jij in gesprek met Koen? Stuur een e-mail naar: koen.dijkstra@zelfstandigenbouw.nlGerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden