Zwarte lijst wanbetalers

SUB-MENU

Zwarte lijst wanbetalers

Vermijd wanbetalers met deze zwarte lijst

Niets is zo frustrerend als je niet betaald wordt voor geleverd vakwerk. Daarom heeft Zelfstandigen Bouw een zwarte lijst met wanbetalers opgesteld. In deze lijst zijn bv’s en mensen opgenomen waarbij de kans groot is dat er niet betaald gaat worden voor de verrichte werkzaamheden. Deze lijst is alleen beschikbaar voor leden.

Wanbetalers en zzp’ers

Het risico dat je als zzp’er in bouw, hout en techniek hard moet werken voor je geld, maar kan fluiten naar je centen is de afgelopen jaren toegenomen. Als zzp’er ben je afhankelijk van de inkomsten die je ontvangt voor het leveren van vakwerk; ook kan het voorkomen dat je materialen voorfinanciert. Daarom wil je niet de dupe worden van een wanbetaler. Helaas zijn er mensen en bv’s die precies weten hoe ze van het systeem kunnen profiteren. Zelfs als de rechter bepaalt dat je betaald moet worden loop je het risico dat je met een oninbare vordering komt te zitten, bijvoorbeeld door faillissement van een opdrachtgever.

Wees goed voorbereid

Om zzp’ers te helpen bij het vermijden van wanbetalers houdt Zelfstandigen Bouw een lijst met wanbetalers bij. Zorg daarom dat je bij een nieuwe opdracht altijd even van te voren checkt of je nieuwe opdrachtgever niet op de zwarte lijst voorkomt. Leden van Zelfstandigen Bouw kunnen de zwarte lijst opvragen door dit formulier in te vullen of contact op te nemen met de helpdesk.

Ben je nog geen lid en wil je de zwarte lijst inzien?

Word dan lid. Je bent al lid vanaf €25 per jaar. Bel ons op 0348 439 000 (direct en persoonlijk contact) voor meer informatie over het lidmaatschap of word direct lid en klik op de button. Je krijgt dan als welkomstgeschenk een Kluskist t.w.v. € 130. Meer weten over het lidmaatschap? Vraag dan het gratis infopakket aan.