Incasso: Hoe zorg ik dat mijn opdrachtgever betaalt?

Een opdrachtgever die niet betaalt is een wanbetaler. Erg vervelend als je hiermee te maken krijgt. Maar als zelfstandig ondernemer in de bouw ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het incasseren van deze openstaande bedragen.

Incasso is een gevoelige zaak. Als je te snel een incassobureau op een opdrachtgever afstuurt kun je het vertrouwen van de klant verliezen. Uiteindelijk krijg je dan wel je centen, maar een nieuwe opdracht of positieve mond-tot-mond reclame kun je dan wel vergeten.

Hoe ga je om met een wanbetaler?

Vergeet nooit dat je een mens bent die met mensen werkt. Het uitblijven van betaling kan een simpele vergissing zijn. De eerste stap is dus eigenlijk altijd heel simpel:

Bel je klant op!

Blijk je toch te maken te hebben met een wanbetaler? Dan is het belangrijk snel en correct te handelen. Wanneer benader je een incassobureau? Of deurwaarder? In het volledige informatieblad “Hoe zorg ik dat mijn opdrachtgever betaalt” staat uitgelegd welke stappen je op welk moment moet nemen.

Goed voorbereid en zeker van je zaak, met het volledige informatieblad “Hoe zorg ik dat mijn opdrachtgever betaalt” van Zelfstandigen Bouw. 

Maak ook gebruik van onze gratis voorbeelddocumenten zoals opleveringsdocument, factuur en ingebrekestelling. En met onze incassocalculator kun je eenvoudig eventuele incassokosten berekenen als je te maken hebt met een wanbetaler.

Ook gebruik maken van onze incassoservice?

Meld je aan bij Zelfstandigen Bouw voor Rechtsbijstand Compleet. De kosten zijn slechts € 240 per jaar en Incassoservice is inbegrepen.Lees verder over Rechtsbijstand CompleetDirect aanmelden Rechtsbijstand Compleet


© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden