Modelovereenkomsten

SUB-MENU

Modelovereenkomsten

Modelovereenkomsten: opvolger VAR

Inmiddels is de VAR vervangen door de wet DBA. Deze wet regelt het werken met modelovereenkomsten. Het werken met een goedgekeurde modelovereenkomst beoogt zekerheid te geven dat je als zelfstandige werkt voor een opdrachtgever. En dat je niet als werknemer werkzaam bent.

Zelfstandigen Bouw heeft 4 modelovereenkomsten opgesteld. Alle 4 overeenkomsten zijn door de Belastingdienst goedgekeurd. Deze modelovereenkomsten zijn op te vragen via onderstaande button.

De afgelopen maanden heeft Zelfstandigen Bouw bezwaren ingediend tegen de werking van de nieuwe wet. De beoogde zekerheid dat je als zelfstandige werkt, bleek niet te voldoen. Dit werd veroorzaakt door de wijze waarop de Belastingdienst invulling gaf aan de nieuwe wet. Dit heeft er toe geleid dat de naleving van de wet is uitgesteld tot 1 januari 2018.

Alhoewel de wet niet wordt gecontroleerd op dit moment, is de wet DBA nog steeds van kracht. Wij raden elke zelfstandige dan ook aan gebruik te maken van de modelovereenkomsten die wij hebben opgesteld. Al is het maar om de afspraken tussen u en uw opdrachtgever zwart op wit te hebben. Dat scheelt een hoop problemen mochten u en uw opdrachtgever een geschil krijgen.

Zelfstandigen Bouw heeft in een informatieblad op een rijtje gezet over wat je allemaal moet weten over modelovereenkomsten. Klik op onderstaande button om het Informatieblad Modelovereenkomsten op te vragen.

 

 

 

Modelovereenkomst op maat?

De afgelopen maanden hebben we veel aanvragen van zzp’ers gekregen om modelovereenkomsten op maat te maken. Onze juristen gaan graag voor je aan de slag. Bij het standaard lidmaatschap is deze service inbegrepen en dus geheel gratis. Heb je het basis– of incassolidmaatschap? Geen probleem, ook dan gaan onze juristen voor je aan de slag tegen een speciaal gereduceerd tarief van € 75.

Meer informatie over Modelovereenkomsten.

Lid worden?

Neem contact op met Zelfstandigen Bouw. Per telefoon: 0348 – 439 000 (direct en persoonlijk contact) of klik op de button om direct lid te worden. Je krijgt dan als welkomstgeschenk een Kluskist t.w.v. € 130. Meer weten over het lidmaatschap? Vraag dan het gratis infopakket aan.