“Dit is betaalbaar zeg en het geld dat je inlegt blijft voor een deel van jou.”

— Luuk Jansen, vakman, sinds 2020 deelnemer AOV Bouw

SAMEN SPAREN EN INDEKKEN TEGEN ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AOV Jong

Je bent jong, zelfstandig ondernemer en jij regelt je eigen zaken wel! Maar heb jij het ook goed geregeld als je arbeidsongeschikt raakt? 

Zelfstandigen Bouw biedt dé betaalbare oplossing, namelijk AOV Jong! Deze arbeidsongeschiktheidsvoorziening is speciaal ontwikkeld voor jonge zelfstandigen in de bouw onder de 36 jaar, die zich willen indekken tegen arbeidsongeschiktheid. Logisch ook, als jonge zelfstandige ondernemer bouw je nog niet veel vermogen op. De voorziening zorgt ervoor dat jij met een grote groep zelfstandigen in de bouw sterk staat, maar ook nog eens een deel van je inleg kunt sparen! 

3.530+ zelfstandigen gingen je voor!

Vergelijk ons met andere aanbieders

+ GRATIS Pensioenspaarrekening

AOV Jong
 

 • Schenkingsduur max 2 of 5 jaar
 • Geen uitsluiting op medisch verleden
 • Uitkering/schenking zelf te bepalen en niet afhankelijk van je jaarinkomen 
 • Deel van je premie/ inleg blijft van jou
 • Mogelijkheid om spaargeld door te storten naar je pensioenrekening
 • Je premie/ inleg stopt, zodra je uitkering/ schenking ontvangt
 • Re-integratie begeleiding inbegrepen
 • Onafhankelijke arbodienst voor begeleiding zieke deelnemers
 • Premie/ inleg niet afhankelijk van je beroep (risicoklasse)
 • Tijdelijke uitkering/ schenkingsperiode per ziektebeeld


Vanaf € 124,50
Direct aanmelden
Verzekeraars
AOV Bouw
Broodfonds

Eerlijk en betaalbaar

Samen met andere zelfstandigen in de bouw vorm je een groep die elkaar helpt bij tijdelijke uitval. Je kiest zelf je inleg (premie), schenking (inkomen) en schenkingsduur die het beste bij je past. Een deel van je inleg wordt geschonken aan de zieke deelnemers. Het geld dat overblijft blijft in jouw spaarpot! 

Hoeveel wil jij per maand ontvangen?

€ 2.000
€ 3.000
Bekijk details
Jouw inleg/maand: € 75
Jouw inleg/maand:
€ 75
Schenkingsvariant:
2 jaar
Schenkingsvariant:   2 jaar
Schenking/maand:  € 1.000
Na de wachttijd van 2 maanden ontvang je over de resterende 22 maanden een schenking van € 1.000 per maand per ziektebeeld.
👌 Nu met gratis te openen pensioenspaarrekening
Bekijk details
Jouw inleg/maand:
Vanaf € 124,50 bij schenkingsvariant van 2 jaar
Vanaf € 199,50 bij schenkingsvariant van 5 jaar 


Bij schenkingsvariant van 2 jaar ontvang je na de wachttijd van 2 maanden over de resterende 22 maanden een schenking van € 2.000 per maand per ziektebeeld. Bij de schenkingsvariant van 5 jaar geldt dit over de resterende 58 maanden (bij ziekte binnen 36 maanden na start deelname, ontvang je dit over 34 maanden).
Schenking/maand:  € 2.000
👌 Nu met gratis te openen pensioenspaarrekening
Bekijk details
Jouw inleg/maand:
Vanaf € 187,50 bij schenkingsvariant van 2 jaar
Vanaf € 437,50 bij schenkingsvariant van 5 jaar*


Bij schenkingsvariant van 2 jaar ontvang je na de wachttijd van 2 maanden over de resterende 22 maanden een schenking van € 2.500 per maand per ziektebeeld. Bij de schenkingsvariant van 5 jaar geldt dit over de resterende 58 maanden (bij ziekte binnen 36 maanden na start deelname, ontvang je dit over 34 maanden).

*Ben je 60 jaar of ouder wanneer je ziek wordt? Bij de 5-jaarsvariant ontvang je dan altijd een schenking tot aan je AOW-leeftijd.
Schenking/maand:  € 2.500
👌 Nu met gratis te openen pensioenspaarrekening
Bekijk details
Jouw inleg/maand: Vanaf € 199,50
Jouw inleg/maand:
Vanaf
€ 199,50
Schenkingsvariant:
2 jaar
Schenkingsvariant:   2 jaar
Schenking/maand:  € 3.000
Na de wachttijd van 2 maanden ontvang je over de resterende 22 maanden een schenking van € 3.000 per maand per ziektebeeld.
👌 Nu met gratis te openen pensioenspaarrekening
Bekijk details
Jouw inleg/maand: € 281,25
Jouw inleg/maand:
Vanaf € 281,25
Schenkingsvariant:
2 jaar
Schenkingsvariant:   2 jaar
Schenking/maand:  € 3.750
Na de wachttijd van 2 maanden ontvang je over de resterende 22 maanden een schenking van € 3.750 per maand per ziektebeeld.
👌 Nu met gratis te openen pensioenspaarrekening
3.530+ zelfstandigen gingen je voor
Direct aanmelden!
3.530+ zelfstandigen gingen je voor

Kies je gewenste inkomen bij ziekte of ongeval

Kies je bijvoorbeeld voor de AOV Jong inleg van € 124,50 per maand (schenkingsvariant 2 jaar), dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid na de wachttijd van 2 maanden over de resterende 22 maanden een schenking van € 2.000 netto per maand. Dit geldt per ziektebeeld. 

Naast de inleg betaal je eenmalig € 125 inschrijfkosten en maandelijks € 25 administratiekosten. Met dit geld zorgen wij er o.a. voor dat het juiste deel van jouw AOV Jong inleg wordt geschonken aan de zieken van die maand. Ook schakelen wij hiermee een arbodienst in, voor een onafhankelijke controle van de zieken. 

AOV Jong, de jongere variant van AOV Bouw 

Speciaal voor jonge zelfstandig ondernemers in de bouw hebben wij binnen onze AOV Bouw voorziening een jongere variant ontwikkeld, AOV Jong! AOV Jong biedt dezelfde voorwaarden als AOV Bouw maar dan met korting. Voor jou als jongere kun je zo op een nog aantrekkelijkere manier een vangnet creëren bij tijdelijke uitval door ziekte.

Het is heel simpel: iedereen onder de 36 jaar mag meedoen aan AOV Jong. Word je 36 jaar? Dan ga je over naar AOV Bouw! Je blijft binnen de voorziening tot je AOW-leeftijd. Net gestart met je onderneming? Eerder ziek geweest? Jij bent welkom bij ons! 

We werken met een onafhankelijke arbodienst die bij een ziekmelding beoordeelt voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent.

AOV Jong is nog veel meer!

  • Laat je je inleg tussentijds staan? Dan kun je sparen tot je AOW-leeftijd en is het je oudedagsvoorziening.
  • Heb je een onverwachte uitgave? Dan is het je reservevoorziening.
  • Kom je te overlijden? Dan is het je nabestaandenvoorziening.
  • Stort je het overschot van je inleg automatisch op een pensioenspaarrekening? Dan levert je dit een pensioenvoorziening op met de bijbehorende fiscale voordelen.

Wil je meer informatie?

Laat hier je gegevens achter

Direct een afspraak voor advies?

Plan een telefonische afspraak in


Deelnemerservaring

Stefan Ippel en Alexandra Kemp runnen samen een bedrijf dat gespecialiseerd is in glazen schuifdaken. Stefan kon zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid bij verzekeraars. Hij werd afgewezen vanwege een ongeluk in het verleden. Sinds 2020 is lid van Zelfstandigen Bouw en heeft hij AOV Jong zonder problemen af kunnen sluiten.  Wil je meer weten over AOV Jong? Download dan onze flyer.

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandigen Bouw

“Voor 125 euro per jaar krijg je een ton als ik blijvend arbeidsongeschikt raak. Met AOV Bouw erbij geeft dat gewoon rust.”

— Rickie van der Leek

“Als je jong bent kan je wel denken dat je de hele wereld aan kunt. Maar als je iets overkomt, valt alles weg.”

— Kees 't Hart

“Ik heb AOV Bouw en de Collectieve Ongevallenverzekering. Met deze twee samen heb ik het risico helemaal goed afgedekt.”

— Luuk Jansen

“Hoe meer zzp-ers er meedoen, hoe beter het is voor iedereen. Zo helpen we elkaar.”

— Rickie van der Leek

“Het is fijn om er niet alleen voor te staan.”

— Jeroen van der Meulen

“Zonder rechtsbijstand zat ik nu nog op mijn geld te wachten.”

— Fred Burgers

“Rechtsbijstand heb je gewoon nodig. Vandaag de dag weet je nooit wat er gebeurt.”

— Rickie van der Leek

“Lukt het niet? Dan neemt Zelfstandigen Bouw het over.”

— Jeroen van der Meulen

“Dit is betaalbaar zeg en het geld dat je inlegt blijft voor een deel van jou.”

— Luuk Jansen, vakman, sinds 2020 deelnemer AOV Bouw

AOV Jong

Je doet er alles aan om te voorkomen dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt, maar ook jou kan het overkomen. Hier wil je op voorbereid zijn, zonder gedoe, zonder financiële zorgen. Ditzelfde geldt voor jouw pensioen, dit wil je zonder rompslomp geregeld hebben.

Kies voor AOV Jong van Zelfstandigen Bouw en je hebt beide zaken in één keer voor elkaar. Het deel van je inleg dat niet aan zieken wordt geschonken is namelijk je persoonlijke spaarpot! We kunnen dit automatisch voor je storten naar een gratis te openen pensioenspaarrekening.

AOV Jong zorgt voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor en door zelfstandigen in de bouw onder de 36 jaar. Samen met andere deelnemers maak je elke maand een vast bedrag (inleg) over naar de AOV Jong rekening. Hier wordt onder toezicht jouw persoonlijke saldo bijgehouden.

Als je ziek wordt, krijg je na een wachttijd van 2 maanden, een maandelijkse schenking (inkomen). Je ontvangt de schenking van alle deelnemers. Zelfstandigen Bouw betaalt dat in één bedrag aan je uit.

Wat je moet weten over AOV Jong

Voor wie is AOV Bouw?

Iedere zelfstandig ondernemer* kan deelnemen aan AOV Bouw. AOV Bouw is een persoonlijke voorziening voor alle zelfstandig ondernemers. Heb jij een V.O.F. of misschien zelfs een B.V.? Ook dan kun je deelnemen. 

* = Let op:
Na deelname, mag je meedoen tot aan je AOW-leeftijd. Inschrijven is mogelijk vanaf je 18e tot de leeftijd van 55 jaar.

Moet ik na 2 of 5 jaar mijn AOV Bouw deelname weer verlengen?

Nee!

Als je deelnemer van AOV Bouw wordt, dan kun je kiezen tussen een variant die 2 of 5 jaar schenkingsduur heeft. Dit betekent bij ziekte een schenking die 2 of 5 jaar duurt. Per ziektebeeld!

Word je opnieuw arbeidsongeschikt, dan krijg je opnieuw 2 of 5 jaar een maandelijkse schenking.

Zijn de kosten aftrekbaar?

De kosten en de inleg van AOV Bouw zijn niet aftrekbaar omdat het op persoonlijke titel gaat. Daarentegen hoef je geen belasting te betalen over je eventuele schenking. Dit bedrag wordt netto aan je overgemaakt.

Wat gebeurt er als ik me ziek heb gemeld?

Dan melden we je aan voor de schenking na 2 maanden wachttijd.

Ook nemen wij contact met je op over je ziekmelding. Er zal een consult plaatsvinden met de arbo-arts die onafhankelijk en deskundig verslag uitbrengt. We gaan je zo goed mogelijk begeleiden en verwachten dat je ons op de hoogte houdt als er veranderingen zijn. 

Goed om te weten: AOV Bouw is een voorziening voor arbeidsongeschiktheid die je niet kunt voorzien. Ben je nog geen deelnemer en weet je nu al dat je in de nabije toekomst tijdelijk arbeidsongeschikt gaat worden, dan krijg je voor dit ziektebeeld geen schenking.

Ja! Ik wil inkomen bij ziekte of ongeval


 • Onder de 36 jaar? Welkom bij AOV Jong!
 • Tussen de 35 en 55 jaar? Welkom bij AOV Bouw!
 • Incl. gratis te openen pensioenspaarrekening
 • Regel inkomen bij ziekte vanaf € 124,50 per maand
  (inclusief spaargeld + geld voor de zieke deelnemers)

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden