Nieuws

Kennismaking directeur Lydia Bos: van de zorg naar de bouw

10 juni 2020
4 minuten
Lydia Bos

Van de zorg naar de bouw

Hoe kom je van de zorg in de bouw terecht? Na jaren werkzaam te zijn geweest in de zorgsector, heb ik per 1 juni jl. de overstap gemaakt naar Zelfstandigen Bouw, in de functie van directeur van de werkmaatschappij. Waarom deze overstap en wat heb ik te brengen? Een nieuwe uitdaging, uit mijn comfortzone, nieuwsgierig naar de bouwsector… Dit zijn voor mij een aantal redenen de overstap te willen maken. Ik wil blijven leren en wordt daarin graag uitgedaagd.


Allemaal leuk en aardig die persoonlijke ontwikkeling, maar wat heb ik jullie te bieden bij Zelfstandigen Bouw? Laat ik eerst eens beginnen met mijzelf voor te stellen. Ik ben Lydia Bos, 48 jaar oud, woonachtig in het pittoreske Abcoude met man en 3 (bijna) volwassen kinderen. Ik houd van reizen, lezen, etentjes en ik stap weleens op de racefiets. Over dat laatste horen jullie binnenkort meer.

De afgelopen jaren ben ik verantwoordelijk geweest voor de bedrijfsvoering van een grote zorginstelling, daarvoor heb ik ook altijd in operationeel verantwoordelijke functies in de zorg gewerkt. Een aantal maanden geleden kwam het moment dat ik dacht: ik ben nu 48 jaar, wat ga ik de rest van mijn werkende leven doen? Blijf ik in de sector werken die ik door en door ken, of ga ik kijken wat er verder in de wereld te doen is?

Het is dat laatste geworden, positief en enthousiast ben ik ontvangen in de werkmaatschappij en bij het bestuur van Zelfstandigen Bouw. Ik heb al een aantal dagen mee mogen lopen met bestuursleden, de foto’s getuigen dat ik meteen aan het werk werd gezet…. Nee inderdaad, klopt, dit was geposeerd voor de foto. De intentie was er wel, maar mijn kwaliteiten liggen duidelijk op een ander vlak. Wel heb ik ervaren hoe veelzijdig de bouw is, waarbij Zelfstandigen Bouw als vereniging de zzp-er in de bouw zeker kan versterken met haar dienstverlening.

Maar nu terug naar de vraag wat ik ga brengen bij Zelfstandigen Bouw? Eén van mijn eerste speerpunten is te zorgen dat de bedrijfsprocessen verder geoptimaliseerd worden. Hierbij vind ik de verbinding tussen het werkveld en het werkapparaat essentieel en wil ik, om toekomstbestendig te blijven, samen Zelfstandigen Bouw laten groeien. Groei in leden, groei in onze diensten en vooral ook verdere groei in de tevredenheid van onze leden over onze dienstverlening. Hierbij vind ik het belangrijk de verwachtingen van de leden waar te maken, dit is dan ook iets waar ik graag met jullie over in gesprek ga.

Ik verbind mij met hart en ziel aan deze nieuwe uitdaging en ga hier met veel energie en enthousiasme aan beginnen. Ik hoop jullie gauw te ontmoeten. Op de bouwplaats, digitaal of anderszins.

Lydia Bos, Directeur Zelfstandigen Bouw

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden