Nieuws

Je moet dit soort zaken gewoon goed regelen

24 juni 2022
1 minuut
Erik Klap

Omgekeerde wereld

Na een geschil over het afwerkniveau van een tegelvoer ontstond een discussie tussen een ontevreden klant en de vakman, in dit geval tegelzetter Twan Leemans uit Veldhoven. Twan is lid van Zelfstandigen Bouw, waarvan de juridische afdeling twee keer met succes in actie kwam voor de 52-jarige tegelzetter. "Sommige klanten denken, heel brutaal: 'Ach, die jongens zijn vast niet goed verzekerd en gaan voor € 1.000 echt geen rechtszaak aanspannen, want dan zijn ze al meer kwijt aan juridische kosten. Maar dat is natuurlijk de omgekeerde wereld."

Geschil over een voeg

Twan Leemans is gespecialiseerd in badkamers voor particulieren. "Het complete werk in nauwe samenwerking met een loodgieter. Ik heb, alweer een tijd terug, een geschil gehad met een klant over een voeg in de vloer die niet precies gelijkliep met de bovenkant van een tegel. Dat is natuurlijk nooit zo, vanwege het inklinkingsmoment. De klant had daar een duimstok op gelegd en een foto van gemaakt, met zijn telefoon. Kort door de bocht: hij wilde niet betalen. Ik heb toen de juridische afdeling van Zelfstandigen Bouw ingeschakeld en wat informatie opgestuurd. Vervolgens hebben zij de zaak volledig overgenomen, tot de rechtszaak aan toe. Ik heb negen maanden moeten wachten op mijn centen, maar hij heeft alles moeten betalen, inclusief de rente.

Klacht ongegrond

De klachten over de oplevering werd ongegrond verklaard, met als positief gevolg voor Twan Leemans dat de klant alsnog financieel over de brug moest komen. "Ik ben overgestapt naar Zelfstandigen Bouw, onder meer voor die rechtsbijstand. Met dat lidmaatschap was ik zelfs nog goedkoper uit dan wat ik voorheen voor mijn verzekeringspakket en een broodfonds kwijt was. Ik ben zeer tevreden over de rechtsbijstand. Zelfstandigen Bouw is makkelijk te bereiken en handelt snel, in makkelijke taal die voor iedereen duidelijk is.”

Vakwerk

"Ik heb de voorziening voor mijn arbeidsongeschiktheid en rechtsbijstand, overgeheveld naar een compleet pakket bij Zelfstandigen Bouw. Bovendien spaar ik hiermee ook nog eens voor mijn pensioenpotje. Je moet dit soort zaken gewoon goed regelen. Kijk, wij doen lichamelijk zwaar werk, vandaar dat ik ook preventief af en toe een massage neem. Mijn lichaam is mijn belangrijkste gereedschap. Ik moet het hebben van mond-op-mond reclame. Ik kan in de regio Veldhoven prima mijn boterham verdienen. Vakwerk leveren en je afspraken nakomen, dat is mijn motto en dat doen de juristen van Zelfstandigen Bouw ook." 

Waarom zou je er alleen voor blijven staan

Ben je werkzaam als zelfstandig ondernemer in de bouw? Dan komt er van alles op je af. Zaken die het ondernemen soms knap lastig maken. Wij ondersteunen je en helpen je verder. Met diensten en activiteiten die jouw positie en ondernemerschap versterken. Onvermoeibaar. Altijd in jouw belang. Zodat jij je met je vak bezig kunt houden. 

Zelfstandigen Bouw is al 20 jaar dé organisatie van en voor zelfstandig ondernemers in de bouw. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en expertise in huis. Zowel op het juridische als ondernemersvlak. Wij zijn er voor jou! Dat doen wij graag en goed. Vraag het maar aan de 10.000 zelfstandigen die zich al bij ons hebben aangesloten.

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden