Nieuws

Hoeveel inflatie kent jouw tarief?

10 januari 2022
2 minuten
Charles Verhoef

Het inflatiespook is weer terug. En niet zo’n klein beetje ook. Fors stijgende brandstofprijzen, energieprijzen die de pan uit knallen, duurdere bouwmaterialen, hogere prijzen voor levensmiddelen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De advocaat die wij onlangs moesten inschakelen, heeft zijn tarief daarop aangepast. Een uurtarief van € 360 mochten we afrekenen. Een giga-kloof met de tarieven voor vakmensen. En dat met een opdrachtenportefeuille die vol zit tot de zomer. Of zelfs al het hele jaar 2022.

Alle reden een paar euro op jouw tarief te leggen. Tenslotte moet je in goede tijden een buffer opbouwen voor slechte tijden. Ja helaas, die komen er ooit ook weer een keer aan.

En toch zie ik op de bemiddelingssites voor vakmensen nog steeds uurtarieven langs komen van € 31. Blijkbaar zijn er nog steeds vakmensen die het voor dit belachelijke bedrag doen. Durf nee te zeggen tegen dit soort bedragen! Je bent echt veel meer waard!

Charles Verhoef
Voorzitter


Lees ook ons informatieblad over Tarief Berekenen. Hierin vind je een simpel rekenvoorbeeld en overzicht van wat je wel of juist niet doorberekent naar de klant.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden