Nieuws

Hoeveel inflatie kent jouw tarief?

10 januari 2022
2 minuten
Charles Verhoef

Het inflatiespook is weer terug. En niet zo’n klein beetje ook. Fors stijgende brandstofprijzen, energieprijzen die de pan uit knallen, duurdere bouwmaterialen, hogere prijzen voor levensmiddelen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De advocaat die wij onlangs moesten inschakelen, heeft zijn tarief daarop aangepast. Een uurtarief van € 360 mochten we afrekenen. Een giga-kloof met de tarieven voor vakmensen. En dat met een opdrachtenportefeuille die vol zit tot de zomer. Of zelfs al het hele jaar 2022.

Alle reden een paar euro op jouw tarief te leggen. Tenslotte moet je in goede tijden een buffer opbouwen voor slechte tijden. Ja helaas, die komen er ooit ook weer een keer aan.

En toch zie ik op de bemiddelingssites voor vakmensen nog steeds uurtarieven langs komen van € 31. Blijkbaar zijn er nog steeds vakmensen die het voor dit belachelijke bedrag doen. Durf nee te zeggen tegen dit soort bedragen! Je bent echt veel meer waard!

Charles Verhoef
Voorzitter


Lees ook ons informatieblad over Tarief Berekenen. Hierin vind je een simpel rekenvoorbeeld en overzicht van wat je wel of juist niet doorberekent naar de klant.

Gerelateerd

Nieuws
14 maart 2024
2 minuten

BOUWSECTOR VREEST ONTOEGANKELIJKHEID BINNENSTEDEN

Met de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 staat de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden uit te voeren in binnensteden op het spel. De brancheorganisaties Zelfstandigen Bouw, Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en de ondernemers in de Afbouw, verenigd in de NOA, uiten hierover hun bezorgdheid in een brandbrief aan de VNG.

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden