Nieuws

BOUWSECTOR VREEST ONTOEGANKELIJKHEID BINNENSTEDEN

14 maart 2024
2 minuten
Jimmy - Zelfstandigen Bouw

Met de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 staat de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden uit te voeren in binnensteden op het spel. De brancheorganisaties Zelfstandigen Bouw, Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en de ondernemers in de Afbouw, verenigd in de NOA, uiten hierover hun bezorgdheid in een brandbrief aan de VNG.

De ondernemers in de bouwsector zijn allesbehalve tegen het terugdringen van milieuvervuiling in binnensteden. Echter, de beperkte actieradius en trekgewicht van elektrische bestelauto’s maken het voor ondernemers in de bouwsector onmogelijk om aan de nieuwe eisen te voldoen bij het vervoeren van zware materialen en gereedschap. De ondernemersorganisaties roepen de VNG dan ook op om de bouwsector vooralsnog vrij te stellen van deze milieuverplichtingen.

Voorzitter Koen Dijkstra van Zelfstandigen Bouw spreekt namens vele ondernemers in de bouwsector die hebben aangekondigd geen nieuwe opdrachten meer aan te nemen in binnensteden. Nick Polm van De Betere Schilder voegt daaraan toe: hiermee dreigen bewoners van binnensteden verstoken te worden van de mogelijkheid om hun woning te laten onderhouden of verduurzamen.

Bekijk de brandbrief

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Koen Dijkstra
Voorzitter Zelfstandigen Bouw
T 06 42913377 

Gerelateerd

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

Nieuws
19 december 2023
2 minuten

Belangrijke fiscale veranderingen in 2024: Wat ondernemers kunnen verwachten

Met het naderen van het nieuwe jaar worden er verschillende fiscale veranderingen verwacht die invloed zullen hebben op ondernemers en belastingbetalers in Nederland. Deze veranderingen variëren van reiskostenvergoedingen tot belastingtarieven en hebben allemaal tot doel de financiële dynamiek te beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen voor jou als zelfstandig ondernemer die op 1 januari 2024 van kracht worden.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden