Nieuws

Acquisitiefraudeurs actief

13 april 2021
3 minuten
Paul Wolbers

De laatste tijd ontvangen wij weer meldingen van leden die te maken krijgen met vormen van acquisitiefraude. 


Bij acquisitiefraude benaderen advertentiebureaus ondernemers voor het plaatsen van advertenties. Het kan gaan om vermeldingen op websites of om advertenties in bladen of magazines.

Je kunt per telefoon benaderd worden, maar ook via Whatsapp.

Acquisitiefraudeurs worden steeds creatiever en brutaler

De fraudeurs gaan zo te werk dat u ongemerkt en tegen uw wil akkoord gaat met een nieuw contract. Vaak is er haast bij en moet je snel beslissen.

Let op bij de volgende situaties: 

  • Je wordt gevraagd ‘slechts’ de bedrijfsgegevens voor de advertentie of vermelding te controleren en vandaag nog akkoord te geven.
  • Je wordt gevraagd of er tegen betaling interesse is in verlenging van de ‘gratis’ vermelding op de (bedrijven) website en zo niet, dit per omgaande schriftelijk te bevestigen. 

Een lid van ons werd geconfronteerd met een wel heel brutale vorm van acquisitiefraude. Hij werd via Whatsapp door een leuke jonge dame gevraagd goedkeuring te geven op zijn sponsoring van een  kadobox voor zieke kinderen. In de drukte gaf hij hier een akkoord op waarna hij een factuur ontving.


Heb je toch iets getekend en factuur ontvangen?

Betaal dan niet zomaar. Laat ons er eerst naar kijken. Gebruik onze voorbeeldbrief als je duidelijk bent misleid. Je kunt je er dan op beroepen dat er geen rechtsgeldige overeenkomst tot stand is gekomen.

Heb je een Rechtsbijstand Compleet? Dan staan wij je ook bij als een acquisitiefraudeur je toch voor de rechter mocht slepen. 


Meer weten Rechtbijstand Compleet© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden