Nieuws

Acquisitiefraudeurs actief

13 april 2021
3 minuten
Paul Wolbers

De laatste tijd ontvangen wij weer meldingen van leden die te maken krijgen met vormen van acquisitiefraude. 


Bij acquisitiefraude benaderen advertentiebureaus ondernemers voor het plaatsen van advertenties. Het kan gaan om vermeldingen op websites of om advertenties in bladen of magazines.

Je kunt per telefoon benaderd worden, maar ook via Whatsapp.

Acquisitiefraudeurs worden steeds creatiever en brutaler

De fraudeurs gaan zo te werk dat u ongemerkt en tegen uw wil akkoord gaat met een nieuw contract. Vaak is er haast bij en moet je snel beslissen.

Let op bij de volgende situaties: 

  • Je wordt gevraagd ‘slechts’ de bedrijfsgegevens voor de advertentie of vermelding te controleren en vandaag nog akkoord te geven.
  • Je wordt gevraagd of er tegen betaling interesse is in verlenging van de ‘gratis’ vermelding op de (bedrijven) website en zo niet, dit per omgaande schriftelijk te bevestigen. 

Een lid van ons werd geconfronteerd met een wel heel brutale vorm van acquisitiefraude. Hij werd via Whatsapp door een leuke jonge dame gevraagd goedkeuring te geven op zijn sponsoring van een  kadobox voor zieke kinderen. In de drukte gaf hij hier een akkoord op waarna hij een factuur ontving.


Heb je toch iets getekend en factuur ontvangen?

Betaal dan niet zomaar. Laat ons er eerst naar kijken. Gebruik onze voorbeeldbrief als je duidelijk bent misleid. Je kunt je er dan op beroepen dat er geen rechtsgeldige overeenkomst tot stand is gekomen.

Heb je een Rechtsbijstand Compleet? Dan staan wij je ook bij als een acquisitiefraudeur je toch voor de rechter mocht slepen. 


Meer weten Rechtbijstand CompleetGerelateerd

Nieuws
14 maart 2024
2 minuten

BOUWSECTOR VREEST ONTOEGANKELIJKHEID BINNENSTEDEN

Met de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 staat de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden uit te voeren in binnensteden op het spel. De brancheorganisaties Zelfstandigen Bouw, Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en de ondernemers in de Afbouw, verenigd in de NOA, uiten hierover hun bezorgdheid in een brandbrief aan de VNG.

Nieuws
5 februari 2024
2 minuten

Geld betalen en toch niet goed verzekerd zijn

Als je in de bouw zit, is het slim om je bedrijf goed te verzekeren. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte dingen en beperk je financiële risico's. Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is belangrijk voor bouwprojecten. Het dekt schade op de bouwplaats, denk aan diefstal, vandalisme en stormschade. Ook beschermt het tegen schade aan spullen van de opdrachtgever waar je aan werkt. En weet je wat handig is? Het sluit mooi aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schade aan eigendommen van de opdrachtgever en letsel bij onderaannemers of de opdrachtgever zelf. Het is slim om beide verzekeringen te hebben. Zo dek je niet alleen schade aan de bouwplaats, maar ook persoonlijke gevolgen van ongelukken, een totale bescherming voor je bedrijf dus.

Nieuws
17 januari 2024
2 minuten

Knikkende knieën zorgen voor onrust

Onlangs kregen we een boeiende vraag van één van onze gewaardeerde deelnemers over hoe bouwers met knieproblemen beoordeeld worden. Om hierover meer duidelijkheid te verschaffen, zijn we in gesprek gegaan met onze toegewijde medewerker, Nanda. Haar expertise en inzichten hebben ons geholpen om een nog helderder beeld te krijgen van hoe we de situatie van bouwers met onder andere kapotte knieën beoordelen bij Zelfstandigen Bouw.

© 2023 Zelfstandigen Bouw. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Algemene voorwaarden